Our social corner

Sciences

Oamenii de știință de la Stanford dezvoltă o moleculă sintetică care distruge tumorile canceroase

cancer
Distribuie

Cercetătorii de la Stanford au dezvoltat o nouă moleculă sintetică care declanșează activarea imunității.

Această imunoterapie țintită împotriva tumorii poate fi administrată intravenos și se îndreaptă către una sau mai multe locuri tumorale din organism, unde recrutează celule imune pentru a lupta împotriva cancerului.

Strategia oamenilor de știință presupune injectarea acestor molecule sintetice direct în tumoră, însă în cazul în care cancerul nu este accesibil metoda poate fi o provocare.

Până acum, cercetătorii au reușit să prelungească supraviețuirea a șase din nouă șoareci de laborator cu o formă agresivă de cancer mamar. Dintre cei șase, trei par a fi vindecați de cancer pe durata studiului care s-a desfășurat pe parcursul unei luni, iar o singură doză din această moleculă a indus regresia completă a tumorii la cinci din 10 șoareci.

În ciuda acestor rezultate promițătoare, sunt necesare mult mai multe cercetări pentru a determina dacă și când molecula, numită PIP-CpG, va fi gata pentru testare pe oameni. Cercetătorii studiază acum tratamentul în alte tipuri de cancer și în combinație cu alte imunoterapii.

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro