Our social corner

Actualitate

2/3 Galeria prezintă proiectul fotografic colaborativ „Suprapuneri”

Distribuie

2/3 Galeria vernisează pe 29 septembrie 2022, începând cu ora 19.00, expoziția Suprapuneri” un proiect colaborativ inițiat, coordonat și curatoriat de artistul vizual Răzvan Neagoe.

Evenimentul va avea loc la 2/3 Galeria din Strada Franceză nr. 4, iar proiectul va putea fi vizitat până pe 21 octombrie în același spațiu. Vernisajul va fi al treilea dintr-o serie de patru vernisaje successive marcând patru expoziții distincte în patru spații de artă ale Bucurestiului.

Suprapuneri” pornește de la premise unui experiment care are în central lui tehnica dublei expuneri: un fotograf este invitat să “consume” un film prestabilit, pe care să îl trimită mai departe altui fotograf, care să construiască compozițional peste filmul expus cu imaginile latente ale primului. Acest experiment s-a derulat pe o perioadăde 3 luni, pelicula fotografică corespondând între spații și locații diverse ca Spania, Marea Britanie sau variile regiuni ale României. Actul artistic propus în proiectu l“Suprapuneri” reprezintă o meditație despre identificarea unei comunități în care fotografia pe film este încă centrală ca demers sau despre felul în care, artiști atât de diferiți pot colabora pentru a evidenția posibilitățile specifice ale așa zisului desen-cu-lumină.

“Pornind de la idea că fotografia este locul de întâlnire al unor concepte cu realul, am gândit o serie de dialoguri / convorbiri între artiști, ghidate de tehnica fotografică în sine. Experimentul de acest tip oferă o perspectivă diferită asupra propriilor teme și căutări prin juxtapunerea cu cele ale celorlalți artiști implicați în proiect, formulând în felul acesta viziuni noi asupra unor teme vechi sau déjà explorate de fiecare până în acest moment. Acesta poate fi punctul în care iau naștere alte concepte și alte reprezentări.” zvan Neagoe – artist vizual și inițiator proiect

Suprapuneri” este o expoziție colaborativă între artiștii: Răzvan Neagoe, Mircea Modreanu, Horațiu Lipot, Claudia Retegan, Andreea Elena Teleagă, Ștefan Dinu, Irina Dora Dumitrașcu, Alexandru Maxim, Sabina Suru, Mihai Zgondoiu, Mircea Sorin Albuțiu, Justinian Scărlătescu, Andrei Fărcășanu, Olimpiu Bandalac și Sandu-MileaLucian.

Suprapuneri” este o expoziție experiment din multiple puncte de vedere, iar faptul că aceasta va avea loc în patru locații, luând înfățișări distincte, lucrările fiind diferite de la o galerie la alta, plasează proiectul într-o sferă experimentală elaborând asupra multiplicității și complexității expoziționale. Un alt aspect la fel de interesant provine din demersul colaborativ, singularitatea autoricească fiind înlocuită de un dublu co-autoriat pentru fiecare lucrare. Claudia ReteganFondator 2/3 Galeria

ExpozițiaSuprapuneriva avea loc în următoarele locații:

Advertisement
  • E T A J artist-run space / Str. George Enescunr. 43, București / perioada 27.09.2022 – 01.10.2022
  • Atelier 030202 / Str. SfântaVinerinr. 11, București / perioada28.09.2022 – 16.10.2022
  • 2/3 galeria / Str. Francezănr. 4, București / perioada29/9/2022 – 21/10/2022
  • Carol 53 / B-dul Carol I, nr. 53, București / perioada30.09.2022 – 10.10.2022

În perioada 30 septembrie – 02 octombrie 2022, toate spațiile care vor expune Suprapuneri vor face parte din programul Noptea Albă a Galeriilor 2022.

Despre co-autori

Cei implicați în proiect fac parte din medii sau diferite practici artistice. Ei performează cu success în

Activitatea lor profesională. De asemenea aceștia iau în considerare două tipuri de realități, experiența personală și experiența profesională ce coexistă fără a se anula una pe celalaltă, experiențe pe care le recompun la scara artistică în cadrul acestor luni. “Întâlnirea” dintre aceștia s-a produs, în marea majoritate a timpului, online. Contextul social actual nu a afectat în niciun fel demersul artistic, din contră, s-au recreat spații, s-au reinventat itinerarii și formate/cadre fotografice. Imaginile rezultate recreează, la o scară mică, o călătorie prin intermediul nostru, al celor participanți în ineditul experiment.

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement
campionatul mondial de scrima cadeti juniori riad 2024
SportAcum 2 ore

Campionatul Mondial de Scrimă pentru Cadeți și Juniori își deschide porțile la Riad!

transpiratie
LifeAcum o zi

Transpirația: O poveste cu arome și culori

Marele Jaf al Tramvaiului still lansare
EntertainmentAcum o zi

„Marele jaf al tramvaiului”, de vineri pe marile ecrane din România

razboi civil
EntertainmentAcum 2 zile

„Război Civil” iminent la cinema din 12 aprilie

masini de spalat samsung
TechAcum 2 zile

Samsung Electronics lansează o nouă gamă de mașini de spălat bazate pe inteligență artificială și mai eficiente energetic

KV zsb 2024jpg
ActualitateAcum 2 zile

Zilele Sculpturii București 2024. Unde Formele se Aliniază, Arta se dezvăluie!

fonduri nerambursabile
BusinessAcum 2 zile

ARCUB lansează apelul de proiecte culturale cu fonduri nerambursabile „București 565. Conexiuni urbane” 2024

acneea la adolescenti
HealthAcum o săptămână

Acneea la adolescenți: ghidul complet pentru o piele sănătoasă și încredere de nezdruncinat

secret anti stres
HealthAcum o săptămână

Stresul te ține captiv? Eliberează-te! Iată cele 10 secrete ale relaxării și liniștii interioare

Strazi deschise @ Razvan Leucea
ActualitateAcum o săptămână

Promenada urbană revine: 7 luni de străzi deschise, relaxare și cultură în București

lipsa somnului
HealthAcum o săptămână

Lipsa somnului, bombă cu ceas pentru creier

medlife
BusinessAcum o săptămână

MedLife își consolidează poziția de lider în sfera de secvențiere genetică și inovație medicală, prin implicarea în acționariatul Personal Genetics

TVAcum o săptămână

Încep filmările pentru sezonul 11 Visuri la cheie, cu o nouă echipă

arcub
ActualitateAcum o săptămână

Evenimentele lunii aprilie la ARCUB

eurosport
TVAcum o săptămână

Ce să urmărești la televiziunile Warner Bros. Discovery în aprilie

Facebook

Advertisement