Our social corner

Business

3 modele de start-up-uri fintech care s-au dezvoltat cel mai mult în pandemie

fintech 1
Distribuie

În timpul pandemiei de coronavirus, când multe business-uri s-au confruntat cu perioade de incertitudine economică, start-up-urile fintech s-au bucurat de o dezvoltare rapidă și au început să fie considerate unele dintre cele mai atractive domenii pentru investiții. La nivel global, peste 33% dintre investițiile venture capital  în 2021 au vizat start-up-uri fintech. Cu toate acestea, mulți dintre jucătorii din zona fintech ezită să se gândească la o expansiune internațională semnificativă, din cauza reglementărilor și normativelor diferite de la o țară la alta. Totuși, 3 modele de start-up-uri fintech și-au demonstrat marea putere de adaptabilitate în ce privește implementarea pe noi piețe, configurându-se în tipuri de business-uri noi, foarte dinamice, adevărate afaceri ale viitorului. Modelele de start-up-uri fintech care s-au dezvoltat cel mai mult în pandemie sunt:

  1. Neobăncile. Cunoscute și sub numele de „Challenger Banks”, neobăncile se deosebesc de băncile tradiționale prin faptul că sunt construite pe platforme digitale și mobile. Așadar, nu au sucursale fizice, ci pun în practică un concept și o experiență nouă pentru clienții lor. Neobăncile au apărut în lume în urmă cu aproximativ 5 ani. Monzo, Revolut sau Nubank sunt câteva dintre neobăncile cele mai cunoscute. 
  2. Platformele de tranzacționare acțiuni cu comision zero. Robinhood, care a pătruns deja și în Europa, este cea mai cunoscută platformă de acest tip, care propune varianta de brokeraj online cu comisioane zero. Compania care a propus acest serviciu, cu sediul în California și care a pornit inițial ca o aplicație mobilă, s-a dezvoltat rapid prin conceptul său nou de „democratizare a finanțelor”. Iar în condițiile în care multe business-uri s-au închis în pandemie și acest tip de start-up fintech s-a dezvoltat semnificativ în ultimul an. 
  3. Cumperi acum, plătești mai târziu (Buy Now, Pay Later sau BNPL). Aceasta este cea mai recenta metoda alternativa de plată, deja foarte populară la nivel global în special în rândul Generației Z și Millennials. BNPL oferă cumpărătorilor posibilitatea de a accesa instantaneu opțiunea de a plăti mai târziu pentru cumpărăturile pe care le fac, fără să completeze cereri de finanțare sau să aștepte timp îndelungat pentru răspuns la solicitarea lor. Într-o epocă în care digitalizarea este din ce în ce mai prezentă în viețile oamenilor, este vital pentru comercianți să ofere clienților metode de plată alternativă care să facă experiența de shopping mai facilă și să minimizeze numarul clientilor care renunță la coșul de cumpărături. În România, principala soluție Cumperi acum, plătești mai târziu este oferită de Mokka. Aceasta asigură consumatorilor avantajul unui proces de plată flexibil, adaptabil nevoilor lor. Propriu-zis, clienții pot cumpăra orice din magazine fizice sau online care accepta Mokka la plata și apoi aleg planul de rambursare care li se potrivește – mai scurt sau mai lung, de la 3 până la 24 de luni, pentru achiziții mari. Cumperi acum, plătești mai târziu este un serviciu popular în special printre tinerii din Generația Z și Millennials. Reticenți față de produsele bancare tradiționale, aceștia preferă BNPL pentru ușurința procesului de achizitie si plata, comoditatea  rambursarii ratelor și transparența întregului proces. Serviciul Mokka are avantajul de a fi disponibil pentru toate canalele de vânzare – de la magazine tradiționale, la cele online și aplicațiile mobile, oferă opțiuni flexibile de plată și face achizițiile mai ușoare. 

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement
Malina Calugareanu
SportAcum 3 săptămâni

Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Coperta Catalog
ActualitateAcum 4 săptămâni

Apariție editorială de excepție – Catalogul „DE IDENTITATE. SCRIPTA ET IMAGINES HISTORIAE DACOROMANAE. SEC XV-XX”, o lucrare unică a identității cultural-istorice românești

hotel nordis mamaia
BusinessAcum 4 săptămâni

Nordis Mamaia, deschis pentru rezervări. Cât costă să petreci Paștele la 5 stele?

vlad covaliu campion mondial
SportAcum o lună

Vlad Covaliu a câștigat medalia de aur la Campionatul Mondial de Scrimă pentru Juniori de la Riad!

Echipa lui Chef Richard
TVAcum o lună

Chefi la cuțite: Echipele sezonului 13 sunt formate!

Score2Skill image
BusinessAcum o lună

eJobs lansează Score2Skill: Abilitățile din jocurile video devin atuuri pe piața muncii!

masterchef
TVAcum o lună

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la PRO TV ca jurați ai sezonului 9 MasterChef România!

Andreea Dinca locul 5 campionat mondial juniori
SportAcum o lună

Andreea Dincă, locul 5 la Campionatul Mondial de Scrimă pentru juniori

campionatul mondial de scrima cadeti juniori riad 2024
SportAcum o lună

Campionatul Mondial de Scrimă pentru Cadeți și Juniori își deschide porțile la Riad!

transpiratie
LifeAcum o lună

Transpirația: O poveste cu arome și culori

Marele Jaf al Tramvaiului still lansare
EntertainmentAcum o lună

„Marele jaf al tramvaiului”, de vineri pe marile ecrane din România

razboi civil
EntertainmentAcum o lună

„Război Civil” iminent la cinema din 12 aprilie

masini de spalat samsung
TechAcum o lună

Samsung Electronics lansează o nouă gamă de mașini de spălat bazate pe inteligență artificială și mai eficiente energetic

KV zsb 2024jpg
ActualitateAcum o lună

Zilele Sculpturii București 2024. Unde Formele se Aliniază, Arta se dezvăluie!

fonduri nerambursabile
BusinessAcum o lună

ARCUB lansează apelul de proiecte culturale cu fonduri nerambursabile „București 565. Conexiuni urbane” 2024

Facebook

Advertisement