Our social corner

Business

3 modele de start-up-uri fintech care s-au dezvoltat cel mai mult în pandemie

În timpul pandemiei de coronavirus, când multe business-uri s-au confruntat cu perioade de incertitudine economică, start-up-urile fintech s-au bucurat de o dezvoltare rapidă și au început să fie considerate unele dintre cele mai atractive domenii pentru investiții. La nivel global, peste 33% dintre investițiile venture capital  în 2021 au vizat start-up-uri fintech. Cu toate acestea, mulți dintre jucătorii din zona fintech ezită să se gândească la o expansiune internațională semnificativă, din cauza reglementărilor și normativelor diferite de la o țară la alta. Totuși, 3 modele de start-up-uri fintech și-au demonstrat marea putere de adaptabilitate în ce privește implementarea pe noi piețe, configurându-se în tipuri de business-uri noi, foarte dinamice, adevărate afaceri ale viitorului. Modelele de start-up-uri fintech care s-au dezvoltat cel mai mult în pandemie sunt:

  1. Neobăncile. Cunoscute și sub numele de „Challenger Banks”, neobăncile se deosebesc de băncile tradiționale prin faptul că sunt construite pe platforme digitale și mobile. Așadar, nu au sucursale fizice, ci pun în practică un concept și o experiență nouă pentru clienții lor. Neobăncile au apărut în lume în urmă cu aproximativ 5 ani. Monzo, Revolut sau Nubank sunt câteva dintre neobăncile cele mai cunoscute. 
  2. Platformele de tranzacționare acțiuni cu comision zero. Robinhood, care a pătruns deja și în Europa, este cea mai cunoscută platformă de acest tip, care propune varianta de brokeraj online cu comisioane zero. Compania care a propus acest serviciu, cu sediul în California și care a pornit inițial ca o aplicație mobilă, s-a dezvoltat rapid prin conceptul său nou de „democratizare a finanțelor”. Iar în condițiile în care multe business-uri s-au închis în pandemie și acest tip de start-up fintech s-a dezvoltat semnificativ în ultimul an. 
  3. Cumperi acum, plătești mai târziu (Buy Now, Pay Later sau BNPL). Aceasta este cea mai recenta metoda alternativa de plată, deja foarte populară la nivel global în special în rândul Generației Z și Millennials. BNPL oferă cumpărătorilor posibilitatea de a accesa instantaneu opțiunea de a plăti mai târziu pentru cumpărăturile pe care le fac, fără să completeze cereri de finanțare sau să aștepte timp îndelungat pentru răspuns la solicitarea lor. Într-o epocă în care digitalizarea este din ce în ce mai prezentă în viețile oamenilor, este vital pentru comercianți să ofere clienților metode de plată alternativă care să facă experiența de shopping mai facilă și să minimizeze numarul clientilor care renunță la coșul de cumpărături. În România, principala soluție Cumperi acum, plătești mai târziu este oferită de Mokka. Aceasta asigură consumatorilor avantajul unui proces de plată flexibil, adaptabil nevoilor lor. Propriu-zis, clienții pot cumpăra orice din magazine fizice sau online care accepta Mokka la plata și apoi aleg planul de rambursare care li se potrivește – mai scurt sau mai lung, de la 3 până la 24 de luni, pentru achiziții mari. Cumperi acum, plătești mai târziu este un serviciu popular în special printre tinerii din Generația Z și Millennials. Reticenți față de produsele bancare tradiționale, aceștia preferă BNPL pentru ușurința procesului de achizitie si plata, comoditatea  rambursarii ratelor și transparența întregului proces. Serviciul Mokka are avantajul de a fi disponibil pentru toate canalele de vânzare – de la magazine tradiționale, la cele online și aplicațiile mobile, oferă opțiuni flexibile de plată și face achizițiile mai ușoare. 
Click pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


finala Survivor Romania
TVAcum 2 zile

Marea Finală Survivor România 2025 – 23 aprilie, ora 23:30, la PRO TV și VOYO. Daniel Pavel: „Luptele finale fac diferența!”

moartea Papei Francisc
ActualitateAcum 2 zile

Mesajele liderilor lumii după moartea Papei Francisc

alegerea noului Papă
ActualitateAcum 2 zile

Alegerea noului Papă: procesul conclavului și atribuțiile Suveranului Pontif​

fibrilație atrială
HealthAcum 2 zile

Doar 5 minute de mers alert pe zi pot reduce riscul de fibrilație atrială cu până la 43%​

Vacanța de Paște
Ghiduri de performanță pentru adolescențiAcum 7 zile

Vacanța de Paște pentru elevii de clasa a VIII-a: echilibru între odihnă și pregătire pentru Evaluarea Națională

HITPIG: Purcelușul detectiv
EntertainmentAcum 7 zile

„HITPIG: Purcelușul detectiv”, la cinema din 17 aprilie

Death in Paradise1
TVAcum 7 zile

Luna aprilie la BBC First: crime, mistere și personaje memorabile

Program Paște 2025
BusinessAcum 7 zile

Program Paște 2025: Orarul Lidl, Carrefour, Auchan, Kaufland și Penny

gaură neagră
SciencesAcum 7 zile

O gaură neagră emite de 100 de ori mai multă energie decât s-a observat anterior

skyshowtime mai
TVAcum 7 zile

SkyShowtime: Atracțiile lunii mai

Google Ads Safety Report 2024
TechAcum 7 zile

Google Ads Safety Report 2024: Cum contribuie AI-ul la un mediu publicitar online mai sigur

Chefi la cuțite sezon 15 - primul battel
TVAcum 7 zile

Chefi la Cuțite Sezon 15: Primul battle cu mutare șocantă a lui Ștefan Popescu

Mașini comuniste: Wartburg 353
LifeAcum 7 zile

Mașini comuniste din Europa de Est: istorie, nostalgie și modele iconice

jocurile foamei 2026
EntertainmentAcum o săptămână

Noul film Jocurile foamei 2026: Sunrise on the Reaping – Tot ce trebuie să știi despre prequel

dinți umani laborator
HealthAcum o săptămână

Premieră științifică: dinți umani crescuți în laborator

Facebook

underarmour.ro

Avertizari meteo

  • Atentionare meteorologica

    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 23-04-2025 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textului; Zonele afectate : conform textului și hărții; Fenomene : instabilitate atmosferică temporar accentuată; Mesaj : ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ  COD GALBEN Interval de valabilitate: 23 aprilie, ora 12 – 23 aprilie, ora 23Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuatăZone afectate: conform textului și hărții             În Oltenia, Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în nord-vestul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 50...60 km/h), vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.        Notă: Astfel de fenomene se vor semnala izolat și în restul teritoriului.                 Joi (24 aprilie), vremea va fi instabilă în vestul țării.