Our social corner

Health

FIFA sprijină campania #Beactive lansată pentru Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace

campanie beactive fifa
Distribuie

FIFA împreună cu Organizația Națiunilor Unite și Organizația Mondială a Sănătății sprijină campania #BeActive, lansată cu ocazia Zilei Internaționale a Sportului pentru Dezvoltare și Pace, pentru a încuraja oamenii să rămână acasă, sănătoși #HealthyAtHome.

OMS recomandă tuturor adulților sănătoși să facă cel puțin 30 de minute pe zi de activitate fizică, iar copiilor cel puțin 60 de minute pe zi. Printre sugestiile experților se regăsesc cursuri de exerciții fizice online, dansul, jocurile video active, săritul corzii dar și exerciții pentru musculatură.

„Suntem încântați că FIFA susține Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace, cerând tuturor și să rămână sănătoși acasă în această perioadă dificilă”, a declarat António Guterres, secretarul general al Națiunilor Unite. „FIFA a solicitat comunității de fotbal, de la asociații și cluburi membre, jucători și fani, să-și arate sprijinul, să-și lase rivalitățile deoparte și să manifeste o nouă solidaritate, astfel încât să putem depăși coronavirusul. Aceasta este o lecție importantă nu numai pentru astăzi, ci pentru fiecare zi. ”

„Mai mult decât oricând, mai ales acum, un lucru trebuie să fie clar pentru toată lumea, sănătatea vine în primul rând”, a declarat președintele FIFA, Gianni Infantino. „FIFA este încântată să sprijine atât Organizația Națiunilor Unite, cât și Organizația Mondială a Sănătății în amplificarea campaniei #BeActive de azi și ne bucurăm că membrii comunității de fotbal joacă un rol activ în transmiterea mesajului la nivel global. Pentru prima dată, suntem cu toții pe aceeași echipă și împreună, cu spirit de echipă și energie pozitivă, vom câștiga. ”

„Organizația Mondială a Sănătății este mândră să colaboreze cu ONU, FIFA și iubitorii fotbalului din întreaga lume pentru a promova importanța activității atât pentru sănătatea fizică, cât și pentru sănătatea mintală”, a spus dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății. „Campania #BeActive susține impulsul OMS de a ajuta oamenii să fie sănătoși acasă.”

Campania începe cu Real Madrid CF, FC Barcelona, ​​Liverpool FC și Manchester United FC, care solicită fanilor fotbalului să lase deoparte rivalitățile și să se alăture echipei #BeActive pentru a învinge coronavirusul. Alte cluburi, inclusiv Club America, CD Guadalajara, Beijing Guoan FC, Shanghai Shenhua FC, Mohun Bagan AC, East Bengal FC, Melbourne City FC, Sydney FC, Auckland City FC, Team Wellington FC, CA River Plate, Olympique de Marseille, TP Mazembe, CR Flamengo și SE Palmeiras se vor alătura inițiativei și în zilele următoare.

În cadrul campaniei, jucătorii de renume mondial împărtășesc următorul mesaj: „În acest moment, chiar și rivalii trebuie să rămână împreună. Trebuie să ne păstrăm distanța, dar nu ne pierdem atenția”.

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro