Our social corner

Business

50 de milioane de euro este finanțarea obținută de One United Properties pentru dezvoltarea One Tower

one united properties
Distribuie

One United Properties anunță obținerea unei importante finanțări de la Black Sea Trade and Development Bank (BSTDB) în valoare de 50 de milioane de euro.

Acesta reprezintă un pas important în strategia de business a grupului și totodată o confirmare acordată de o instituție financiară internațională (International Financial Institution) după un proces elaborat de analiză amănunțită și verificare a bonității din mai multe segmente.  

Finanțarea de 50 de milioane de euro obținută de One United Properties reprezintă un credit de investiții pentru costurile de dezvoltare a clădirii „verzi” de birouri One Tower. Finanțarea este acordata pe o perioadă de 11 ani și va fi folosită în totalitate până la finalul anului și rambursată ulterior până la maturitate. Procesul de obținere a finanțării a fost unul complex și supus regulilor stricte de evaluare ale BSTDB. Capitalul va fi folosit pentru costurile de dezvoltare a clădirii de birouri One Tower, parte a ansamblului mixt One Floreasca City, proiect de regenerare urbană dezvoltat de One United Properties în inima cartierului Floreasca si care conține și o componentă rezidențială, One Mircea Eliade.  Clădirea de birouri One Tower deține cea mai performantă pre-certificare LEED de pe piața românească, LEED v4 Core & Shell la nivel Platinum și este pregătită să fie certificată WELL HEALTH AND SAFETY, fiind una dintre primele clădiri sănătoase (”healthy building”) din România.  

„Suntem bucuroși că prin această operațiune primim votul de încredere al unei importante instituții financiare internaționale, o confirmare a eforturilor noastre de a dezvolta proiecte imobiliare sustenabile și durabile, la standarde internaționale, pentru piața din România. Este o acțiune importantă și totodată o premieră pentru grupul One, care până acum a apelat la alte soluții de finanțare. Capitalul va fi utilizat pentru a finaliza investiția și a refinanța costurile de construcție anterioare ale clădirii de birouri One Tower”, spune Andrei Diaconescu, cofondator One United Properties.  

„BSTDB este încântată să sprijine acest proiect care reprezintă o investiție majoră în sectorul construcțiilor din România în mijlocul pandemiei, ceea ce va spori oferta de infrastructură de calitate pentru afaceri în București. Suntem deosebit de încântați să observăm că dezvoltatorul a fost premiat în repetate rânduri pentru sustenabilitatea proiectelor sale, lucru pe care încercăm să îl susținem și promovăm ca instituție de dezvoltare”, a declarat Dmitry Pankin, președintele BSTDB.

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro