Our social corner

Life

7.000 de copii și profesori ajutați să se conecteze la învățământul online de platforma Narada

invatamant online
Distribuie

De la lansarea programului în septembrie 2020 peste 7.000 de copii și profesori din 62 de comunități au putut să se conecteze la școală, internet și alte serviciile esențiale pentru învățarea la distanță.

Platforma digitală lansată de Narada, susținută de Fundația Globalworth cu suma de 30.000 de euro, are două componente: cea de strângere de fonduri și cea de centralizare a nevoilor profesorilor și elevilor. Până în prezent, a strâns peste 100.000 euro din 2.470 de donații și a accelerat conectivitatea la învățământul online, fapt atât de necesar în contextul situației cauzate de criza de sănătate care a condus la închiderea școlilor. Efectele pandemiei au exacerbat o realitate deja dificilă cu care se confruntă sistemul educațional de la noi din țară: o infrastructură limitată, lipsa resurselor pentru o conectare eficientă și reală la serviciile esențiale pentru învățarea la distanță, precum și lipsa competențelor in educația digitală.

Echipa Narada a oferit, atât prin platforma de crowdfunding, cât și prin intermediul proiectului NaradaBox, echipamente IT și servicii de conectivitate necesare învățământului digital pentru copii și profesori din 62 comunități din județele Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brașov, București, Călărași, Dâmbovița, Galați, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Vâlcea.

De la începutul pandemiei, când școala a funcționat exclusiv online și până în momentul actual, Narada și partenerul său strategic, Fundația Globalworth, au realizat o intervenție de urgență în educația digitală concentrându-se pe: accesul la calculatoare și la internet, accesul la cataloage electronice și software de securitate online, dotarea sălilor de clasă cu echipamente IT, cursuri de formare pentru profesori, tehnologie pentru materiile de tip S.T.E.M.

„Pandemia a creat un climat care reprezintă o amenințare reală atât în prezent cât și în viitor pentru copiii afectați de sărăcie, dizabilități sau de excluziune socială. Condițiile actuale ne-au dovedit importanța conectivității iar alături de Narada am gândit acest plan de acțiune pentru a sprijini dezvoltarea competențelor în educația digitală. Împreună, am reușit să ajutăm câteva mii de oameni să fie mai bine sau cel puțin am stopat răul să apară,” spune Georgiana Iliescu, Director Executiv al Fundației Globalworth.

La rândul său, Andra Munteanu, co-fondator Narada, e de părere că „mobilizarea pe care am reușit s-o realizăm cu sprijinul Fundației Globalworth, a oamenilor de acțiune care și-au dorit să contribuie, a companiilor sau chiar a unor comunități întregi s-a  transformat în șanse la educație pentru copiii din mediile vulnerabile, copii care acum au oportunitatea să devină oamenii de știință, antreprenorii, artiștii sau medicii de care real avem nevoie noi toți. Misiunea noastră a făcut primii pași, iar acum ne îndreptăm eforturile către cei toți cei 168.000 de copii care au nevoie de educație remedială, a căror situație riscă să devină și mai gravă, ba chiar să contribuie la procentul în creștere de abandon școlar.”

Advertisement

La fel de implicați în acest proces s-au arătat și profesorii de la școlile unde echipa și voluntarii Narada au reușit să ajungă cu device-urile menite să sprijine procesul educațional.  Printre aceștia se numără și  profesoara Elena Pleșa de la Colegiul Aurel Vijoli din Făgăraș, unde intervenția Narada s-a concretizat în videoproiectoare, imprimantă, tablete și cărți pentru 62 de copii. „Sper să îi ajute să își găsească fiecare calea spre succes”, spune aceasta, cu credința că fiecare copil merită o șansă la educație.

 „Nu pot schimba lumea întreagă, dar știu că pot schimba oamenii din jurul meu”, spune și preotul-profesor Daniel Cergan de la Școala Gimnazială Ienăchiță Văcărescu din București. Iar tabletele, laptop-ul și tabla interactivă de care vor beneficia 30 de elevi și profesorul lor, cu siguranță, le vor oferi o schimbare de perspectivă, prin folosirea mijloacelor moderne de învățare.

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement
Malina Calugareanu
SportAcum 4 săptămâni

Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Coperta Catalog
ActualitateAcum o lună

Apariție editorială de excepție – Catalogul „DE IDENTITATE. SCRIPTA ET IMAGINES HISTORIAE DACOROMANAE. SEC XV-XX”, o lucrare unică a identității cultural-istorice românești

hotel nordis mamaia
BusinessAcum o lună

Nordis Mamaia, deschis pentru rezervări. Cât costă să petreci Paștele la 5 stele?

vlad covaliu campion mondial
SportAcum o lună

Vlad Covaliu a câștigat medalia de aur la Campionatul Mondial de Scrimă pentru Juniori de la Riad!

Echipa lui Chef Richard
TVAcum o lună

Chefi la cuțite: Echipele sezonului 13 sunt formate!

Score2Skill image
BusinessAcum o lună

eJobs lansează Score2Skill: Abilitățile din jocurile video devin atuuri pe piața muncii!

masterchef
TVAcum o lună

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la PRO TV ca jurați ai sezonului 9 MasterChef România!

Andreea Dinca locul 5 campionat mondial juniori
SportAcum o lună

Andreea Dincă, locul 5 la Campionatul Mondial de Scrimă pentru juniori

campionatul mondial de scrima cadeti juniori riad 2024
SportAcum o lună

Campionatul Mondial de Scrimă pentru Cadeți și Juniori își deschide porțile la Riad!

transpiratie
LifeAcum o lună

Transpirația: O poveste cu arome și culori

Marele Jaf al Tramvaiului still lansare
EntertainmentAcum o lună

„Marele jaf al tramvaiului”, de vineri pe marile ecrane din România

razboi civil
EntertainmentAcum o lună

„Război Civil” iminent la cinema din 12 aprilie

masini de spalat samsung
TechAcum o lună

Samsung Electronics lansează o nouă gamă de mașini de spălat bazate pe inteligență artificială și mai eficiente energetic

KV zsb 2024jpg
ActualitateAcum o lună

Zilele Sculpturii București 2024. Unde Formele se Aliniază, Arta se dezvăluie!

fonduri nerambursabile
BusinessAcum o lună

ARCUB lansează apelul de proiecte culturale cu fonduri nerambursabile „București 565. Conexiuni urbane” 2024

Facebook

Advertisement