Stați în legătură cu noi

Entertainment

A fost anunțat juriul celei de-a 74-a ediții a Festivalului de la Cannes

Festivalul de Film de la Cannes a anunțat care este componența juriului de anul acesta, majoritatea personalităților fiind femei.

Raportul este pentru prima data în favoarea femeilor, și anume 5 la 3. Actrițele Maggie Gyllenhaal și Helmer Mélanie Laurent, Mati Diop, regizoarea și scenarista austriacă Jessica Hausner și cântăreața Mylene Farmer vor juriza alături de actorul Tahar Rahim, regizorul brazilian Kleber Mendonça Filho și actorul sud-coreean Song Kang-Ho. Președintele juriului va fi regizorul și producătorul american Spike Lee, o altă premieră înregistrată la Cannes, când personalitatea care va prezida va fi un negru.

Posterul oficial al festivalului – Credit foto: Spike Lee & Bob Peterson & Nike
Grafică © Hartland Villa

Mati Diop trăiește și lucrează între Paris și Dakar. Primul ei lungmetraj  Atlantics (2019) a fost selectat în competiția oficială de la Festivalul de la Cannes, unde a fost distins cu Marele Premiu. Filmul a fost selectat ulterior ca unul dintre cele mai bune 10 filme internaționale la Oscar. De asemenea, a regizat mai multe scurtmetraje și filme de lungime medie:  Atlantics  (2009),  Snow Canon (2011),  Big in Vietnam (2012),  A Thousand Suns (2013) și  In My Room  (2020), care au fost, de asemenea, nominalizat și premiat în numeroase festivaluri internaționale. 

Cântăreața și compozitoarea Mylène Farmer a reușit să creeze o legătură unică cu publicul ei, care o urmărește de peste 35 de ani. A vândut 35 de milioane de discuri și a avut 2,7 milioane de spectatori la spectacolele sale gigantice din Europa și Rusia.

Actriță, producător, scenarist și regizor, Maggie Gyllenhaal și-a început cariera în Donnie Darko (2001). A fost apreciată pentru rolurile ei din Secretar (2002) și Sherrybaby (2006), ambele interpretări aducându-i câte o nominalizare la Globul de Aur. 

Jessica Hausner a studiat regia la Academia de Film din Viena, unde a realizat primele scurtmetraje,  Flora (1996) și  Inter-View (1999), ambele premiate. Apoi regizează două lungmetraje, Lovely Rita (2001) și  Hotel (2004), care au avut premiera la Festivalul de la Cannes din secțiunea Un Certain Regard. În 2009,  Lourdes a fost selectată la Festivalul de Film de la Veneția, unde i s-a acordat Premiul FIPRESCI.

Advertisement

Actriță, scenaristă, regizoare și activistă de mediu, Mélanie Laurent este deținătoarea a două premii César, jucând în peste 40 de filme. A debutat la Hollywood în  Inglourious Basterds de Quentin Tarantino, selectat în competiția la Festivalul de la Cannes (2009). De atunci a continuat să lucreze cu cei mai mari regizori, inclusiv Mike Mills, Denis Villeneuve sau Angelina Jolie. 

Născut în Recife, Brazilia, Kleber Mendonça Filho a devenit programator și critic de film în timp ce realizează scurtmetraje premiate. Neighboring Sounds, primul lungmetraj al lui Mendonça, a avut premiera mondială la Festivalul Internațional de Film de la Rotterdam în 2012 și a fost intrarea Braziliei în cursa pentru Oscar. New York Times a inclus-o printre cele mai bune zece filme ale anului. 

De la debutul său în urmă cu 26 de ani, Song Kang-ho a apărut în peste 40 de filme, inclusiv Joint Security Area (2000),  Memories of Murder (2003),  The Host  (2006),  Secret Sunshine (2007),  Thirst (2009),  Attorney (2013),  Snowpiercer (2013), The Age of Shadows (2016),  A Taxi Driver (2017) și în succesul mondial  Parasite (2019). A avut rolul principal în capodopera lui Bong Joon-ho, primul film coreean care a câștigat Palme d’or la Festivalul de la Cannes și a câștigat patru premii la Oscar.

Advertisement
Advertisement style="display:block; text-align:center;" data-ad-layout="in-article" data-ad-format="fluid" data-ad-client="ca-pub-9287560635866333" data-ad-slot="1736055903">
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Trending

Copyright © 2021 TheExpert.ro