Our social corner

Sciences

A fost descoperită una dintre cele mai mari structuri din Calea Lactee

calea lactee
Distribuie

O echipă internațională de astronomi a observat recent o structură formată dintr-un filament masiv de hidrogen atomic, situată la aproximativ 55.000 de ani lumină distanță, care este una dintre cele mai lungi structuri observate vreodată în galaxia noastră.

Echipa internațională a fost condusă de Jonas Syed, de la Institutul Max Planck pentru Radio Astronomie și a inclus cercetători de la Universitatea din Viena, Centrul Harvard-Smithsonian pentru Astrofizică, Universitatea din Calgary, Universität Heidelberg, Centrul pentru Astrofizică și Științe Planetare, Argelander-Institutul de Astronomie, Institutul Indian de Știință și Jet Propulsion Laboratory.

Obiectivul proiectului a fost studierea formării norilor moleculari, conversia hidrogenului atomic în molecular, câmpul magnetic al galaxiei și alte întrebări legate de ISM și formarea stelelor.

Scopul final este de a determina modul în care cei mai comuni izotopi de hidrogen converg pentru a crea nori denși care se ridică în stele noi. Izotopii includ hidrogenul atomic (H), compus dintr-un proton, un electron și fără neutroni, iar hidrogenul molecular (H2) – sau deuteriu – este compus dintr-un proton, un neutron și un electron.

Procesul prin care hidrogenul atomic trece la hidrogen molecular este încă necunoscut, ceea ce a făcut din acest filament extrem de lung, o descoperire deosebit de interesantă.

În timp ce cei mai mari nori cunoscuți de gaz molecular măsoară de obicei aproximativ 800 de ani lumină în lungime, Maggie, așa cum a fost numită structura descoperită, măsoară 3.900 de ani lumină lungime și 130 de ani lumină lățime.

Sursa: universetoday.com

Advertisement

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro