Our social corner

Health

A fost identificată o nouă tulpină a coronavirusului cu mutații periculoase

B.1.1.529 covid1
Distribuie

Experții avertizează asupra pericolelor celei mai noi variante a coronavirusului, care a fost descoperită inițial în sudul Africii.

Această tulpină este denumită B.1.1.529 (L.E. Omicron) și prezintă zeci de mutații față de virusul original. Deși numărul pacienților identificați cu această variantă nu este mare, faptul că bolnavii sunt din trei țări diferite i-a pus pe gânduri pe oamenii de știință, care sunt îngrijorați de potențialul de transmitere al acestei tulpini.

Tulpina descoperită la pacienți din Africa de Sud, Botswana și Hong Kong a fost identificată de Tom Peacock, cercetător la Imperial College din Londra, care a remarcat o „cantitate incredibil de mare de mutații”. În total, noua variantă prezintă 32 de mutații ale proteinei spike, partea virusului responsabilă de identificarea și invadarea celulelor. 

Creșterea exponențială a numărului de infectări din ultimele săptămâni din Africa de Sud este pusă pe seama acestei tulpini, oamenii de știință fiind de părere că aproximativ 90% dintre cazurile noi din provincia Gauteng ar putea fi B.1.1.529.

Pentru că până în prezent nu există suficiente date pentru a discerne cât de periculoasă ar putea fi această variantă, experții în virusologie sunt de părere că oamenii „ar trebui să se vaccineze, să poarte măști, să practice igiena sănătoasă a mâinilor, să mențină distanțarea socială și să se adune în spații bine ventilate” pentru a limita răspândirea bolii.

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro