Our social corner

Actualitate

A început Solve for Tomorrow

Samsung Solve for Tomorrow 1 1
Distribuie

Samsung Electronics România anunță startul competiției „Solve for Tomorrow”, aflată la cea de-a doua ediție organizată pe plan național. Desfășurată în parteneriat cu Junior Achievement România, organizație non-profit internațională, cunoscută pentru programele sale de educație economică și antreprenorială, competiția se adresează elevilor de liceu cu vârsta cuprinsă între 16 și 18 ani și își propune să aducă împreună tehnologia, educația, soluțiile eficiente și sustenabile pentru a rezolva probleme pe care elevii le identifică în comunitățile din care fac parte. În cadrul competiției, prin îmbinarea tehnologiei cu educația și creativitatea, tinerii își pot aduce ideile la viață cu ajutorul sesiunilor de mentorat și al cursurilor de Sustainable Design Thinking organizate de Samsung Electronics România.

În cadrul evenimentului de lansare a competiției, domnul Sorin Ion, Secretar de Stat Învățământ Preuniversitar, Ministerul Educației, a declarat:,,Digitalizarea este un domeniu prioritar pe lista Ministerului Educației, fiind extrem de deschiși față de tot ceea ce se întâmplă în sfera tehnologiei. Dintre măsurile luate în acest sens, menționez faptul că anul acesta este primul în care am adăugat în calendarul competițional specializarea Robotică. Există echipe care coordonează proiecte din zona de robotică în aproape 38 de județe din țară. Din acest motiv, suntem conștienți de importanța digitalizării educației în atragerea tinerilor către domeniul tehnologiei moderne”.

Simona Panait, Marketing Director România & Bulgaria, Samsung Electronics a prezentat obiectivele proiectului: „Cu bucurie dăm astăzi startul celei de-a doua ediții a competiției „Solve for Tomorrow”, urmărind același obiectiv – căutăm cele mai tari idei pentru un viitor sustenabil. În prima ediție, am aflat cum văd viitorul elevii din România prin cele 242 de proiecte înscrise, iar acest lucru ne dă încredere că cea de-a doua ediție va trezi un interes la fel de ridicat din partea acestora. Pentru ediția 2022 – 2023, ne propunem să continuăm să oferim tinerilor contextul necesar astfel încât educația, tehnologia și ideile eficiente și sustenabile să se reunească, reieșind, astfel, soluții inovatoare orientate către îmbunătățirea standardului de viață în comunități. Suntem încrezători în tineri și în ideile lor”.

În competiție, se pot înscrie toți elevii din România, cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani, în perioada 14 septembrie – 31 octombrie 2022, pe platforma www.samsung.com/ro/solvefortomorrow, în cadrul celor patru categorii ale competiției: Mediu Înconjurător, Diversitate și Incluziune Socială, Educație și Dezvoltare Durabilă.

Competiția națională „Solve for Tomorrow” este structurată în două etape. În prima etapă, elevii se pot înscrie individual sau în echipe de până la cinci membri, completând formularul de înscriere. În urma evaluării, membrii juriului vor selecta 25 dintre proiectele înscrise pentru participarea la activitățile prevăzute în cea de-a doua etapă a competiției. Cei selectați în etapa a doua vor beneficia de workshop-uri și sesiuni de mentorat care îi vor ajuta să își dezvolte ideile inovatoare pentru a găsi soluții la diverse provocări din societatea noastră. Citiți toate detaliile în regulamentul competiției.

Calendarul competiției Solve for Tomorrow, ediția a doua, 2022 – 2023:

  • Lansarea competiției – 14 septembrie 2022
  • Dată limită a înscrierilor – 31 octombrie 2022
  • Jurizarea proiectelor înscrise – 1 – 4 noiembrie 2022
  • Anunțarea participanților selectați pentru etapa a II-a pe site-ul competiției – 7 noiembrie 2022
  • Desfășurarea atelierelor de Design Thinking – 14 noiembrie – 15 decembrie 2022
  • Participanții lucrează la dezvoltarea ideilor înscrise în competiție – 15 noiembrie – 20 decembrie 2022
  • Desfășurarea atelierelor de antreprenoriat – 16 – 22 ianuarie 2023
  • Desfășurarea sesiunilor de mentorat

Sesiunea I: 5 – 9 decembrie 2022

Sesiunea II: 30 ianuarie – 7 februarie 2023

Advertisement
  • Eveniment Demo Day – 16 februarie 2023
  • Finala competiției – 21 februarie 2023

Loredana Poenaru, Director educațional Junior Achievement România a completat:„Solve for Tomorrow reprezintă o experiență completă de învățare – de la explorarea nevoilor comunitare, la generarea unor soluții inovatoare și dezvoltarea lor în proiecte fezabile. Ne bucurăm să fim parteneri în cea de-a doua ediție a acestui proiect în România și să lucrăm alături de tineri a căror creativitate și determinare au puterea de a remodela viitorul”.

În cadrul primei ediții „Solve for Tomorrow” organizate în România, au fost înscrise la nivel național 242 de proiecte. În urma procesului de selecție, juriul a ales 25 de proiecte pentru a merge în cea de-a doua etapă a competiției. Pentru cei 75 de participanți (înscrieri individuale sau în echipă), au urmat 5 săptămâni de pregătiri intense, beneficiind de sprijinul mentorilor din cadrul Samsung Electronics România și Junior Achievement România, pentru a-și dezvolta soluțiile propuse la problemele identificate în comunitățile în care trăiesc. Elevii au învățat despre metoda Sustainable Design Thinking, au participat la ateliere de pregătire și mentorat – toate acestea având scopul de a-i ajuta pe elevi să își perfecționeze ideile până în ziua finalei competiției.

Echipa PartJob din Timișoara s-a clasat pe primul loc în urma procesului de jurizare. Proiectul echipei, înscris în categoria Diversitate și Incluziune Socială, vizează dezvoltarea unei platforme de joburi part-time dedicată tinerilor începând cu vârsta de 16 ani, pentru a-i ajuta pe aceștia, pe de-o parte, să acumuleze experiență profesională, iar pe de altă parte, să aibă satisfacția de a-și asigura o parte dintre venituri încă din perioada liceului. Echipa s-a remarcat prin implicarea de care a dat dovadă, prin acuratețea cu care proiectul a fost prezentat în fața juriului, precum și prin îmbunătățirile pe care le-a adus proiectului pe parcusul celei de-a doua etape a competiției.

Despre Solve for Tomorrow

Lansată în 2010, „Solve for Tomorrow” este o competiție unică prin care se încurajează gândirea inovatoare, munca în echipă și dezvoltarea unor idei de inovare socială care rezolvă cele mai urgente probleme ale comunității. „Solve for Tomorrow” este organizată în aproximativ 23 de țări din întreaga lume, cu peste 1,8 milioane de studenți participanți. În acest timp, competiției „Solve for Tomorrow” i s-au alăturat mii de studenți, profesori și părți interesate din întreaga lume, cultivând mereu un spirit de invenție și creativitate în școlile și comunitățile în care operează.

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement
Malina Calugareanu
SportAcum 3 săptămâni

Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Coperta Catalog
ActualitateAcum 4 săptămâni

Apariție editorială de excepție – Catalogul „DE IDENTITATE. SCRIPTA ET IMAGINES HISTORIAE DACOROMANAE. SEC XV-XX”, o lucrare unică a identității cultural-istorice românești

hotel nordis mamaia
BusinessAcum 4 săptămâni

Nordis Mamaia, deschis pentru rezervări. Cât costă să petreci Paștele la 5 stele?

vlad covaliu campion mondial
SportAcum o lună

Vlad Covaliu a câștigat medalia de aur la Campionatul Mondial de Scrimă pentru Juniori de la Riad!

Echipa lui Chef Richard
TVAcum o lună

Chefi la cuțite: Echipele sezonului 13 sunt formate!

Score2Skill image
BusinessAcum o lună

eJobs lansează Score2Skill: Abilitățile din jocurile video devin atuuri pe piața muncii!

masterchef
TVAcum o lună

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la PRO TV ca jurați ai sezonului 9 MasterChef România!

Andreea Dinca locul 5 campionat mondial juniori
SportAcum o lună

Andreea Dincă, locul 5 la Campionatul Mondial de Scrimă pentru juniori

campionatul mondial de scrima cadeti juniori riad 2024
SportAcum o lună

Campionatul Mondial de Scrimă pentru Cadeți și Juniori își deschide porțile la Riad!

transpiratie
LifeAcum o lună

Transpirația: O poveste cu arome și culori

Marele Jaf al Tramvaiului still lansare
EntertainmentAcum o lună

„Marele jaf al tramvaiului”, de vineri pe marile ecrane din România

razboi civil
EntertainmentAcum o lună

„Război Civil” iminent la cinema din 12 aprilie

masini de spalat samsung
TechAcum o lună

Samsung Electronics lansează o nouă gamă de mașini de spălat bazate pe inteligență artificială și mai eficiente energetic

KV zsb 2024jpg
ActualitateAcum o lună

Zilele Sculpturii București 2024. Unde Formele se Aliniază, Arta se dezvăluie!

fonduri nerambursabile
BusinessAcum o lună

ARCUB lansează apelul de proiecte culturale cu fonduri nerambursabile „București 565. Conexiuni urbane” 2024

Facebook

Advertisement