Business

Achiziție extravagantă pentru Jeff Bezos: super-iaht de 500 milioane de dolari

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cel mai bogat om din lume nu poate să treacă neobservat pe mări și oceane. Jeff Bezos si-a făcut cadou un super-iaht cu o lungime de 417 de metri, nici mai mult, nici mai puțin decât lungimea a patru terenuri de fotbal. Ambarcațiunea este atât de masivă, încât are propriul său “iaht de sprijin” și bineînțeles, este dotat cu un heliport, potrivit CNN. 

Costul estimat al navei (care nu include ambarcațiunea suport) este de 500 de milioane de dolari. Iahtul de lux este realizat de olandezii de la Oceanco, aceștia refuzând să dezvăluie mai multe detalii despre Project 721, cum este codat numele mega-navei.

Șeful Amazon a plătit o sumă imposibilă pentru cei mai mulți oameni, jumătate de miliard de dolari, însă aceasta este un fleac, dacă te gândești că Bezos a câștigat doar anul trecut 75 de miliarde de dolari. 

Potrivit Bloomberg, valoarea averii sale nete este de 200 de miliarde de dolari. Cea mai importantă sursă a averii lui Jeff Bezos sunt acțiunile Amazon, care au avut o creștere impresionantă de la începutul pandemiei de coronavirus.

Bezos nu a fost singurul care și-a mărit considerabil averea: miliardarii americani au câștigat colectiv 1,1 trilioane de dolari în 2020, cu 40% mai bogați decât înainte de pandemie.

Write A Comment