Our social corner

Business

Vești din lumea tehnologiei designului digital: Adobe cumpără Figma

adobe cumpara figma 1
Distribuie

Adobe a anunțat că a încheiat un acord pentru a achiziționa Figma, pentru aproximativ 20 de miliarde de dolari în numerar și acțiuni. 

Figma este o platformă de design grafic fondată de Dylan Field și Evan Wallace în 2012, care și-a propus să ajute echipele să colaboreze pentru proiecte de design grafic în cloud, care a adunat până în prezent aproximativ 4 milioane de utilizatori.

Adobe a anunțat într-un comunicat de presă că potrivit acordului încheiat, va achiziționa Figma pentru suma de 20 de miliarde de dolari, jumătate de numerar și jumătate de acțiuni. CEO-ul și angajatii Figma vor primi suplimentar, aproximativ 6 milioane de acțiuni, acestea urmînd a fi acordate ulterior. 

Adobe intenționează să finanțeze contravaloarea în numerar din disponibilități și, dacă este necesar, printr-un împrumut pe termen lung. 

Tranzacția ar urma să se încheie în 2023, sub rezerva primirii autorizațiilor și aprobărilor de reglementare necesare și a îndeplinirii altor condiții, inclusiv aprobarea acționarilor Figma.

La încheierea tranzacției, Dylan Field, co-fondatorul și CEO-ul Figma, va continua să conducă echipa Figma, raportând lui David Wadhwani, președintele companiei Adobe Digital Media. Până la încheierea tranzacției, fiecare companie va continua să funcționeze independent, se mai anunță în comunicat.

După anunțul oficial, acțiunile Adobe au scăzut cu 15%.

Advertisement
Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro