Our social corner

Sciences

Anul 2021 a fost al șaselea cel mai cald din istorie

2021
Distribuie

Conform analizelor efectuate de NASA și Administrația Națională pentru Oceanii și Atmosferice, temperatura medie globală a suprafeței Pământului în 2021 a egalat valoarea din 2018, fiind a șasea cea mai caldă înregistrată vreodată.

Astfel, temperaturile globale în 2021 au fost cu 0,85 grade Celsius peste media perioadei de referință, adică 1951-1980.

”Știința nu lasă loc de îndoială: schimbările climatice sunt amenințarea existențială a timpului nostru. Opt dintre cei mai călduroși zece ani au avut loc în ultimul deceniu, un fapt incontestabil care subliniază necesitatea unei acțiuni îndrăznețe pentru a proteja viitorul țării noastre și al întregii umanități. Cercetările științifice ale NASA despre modul în care Pământul se schimbă și se încălzește vor ghida comunitățile din întreaga lume, ajutând omenirea să se confrunte cu clima și să-i atenueze efectele devastatoare.”Bill Nelson, administratorul NASA

Pe tot parcursul anului, stațiile meteo, navele și geamandurile oceanice de pe Pământ înregistrează temperatura la sol, măsurători validate ulterior cu date de pe satelitul Aqua al NASA și analizate folosind algoritmi computerizați.

Conform NASA, Pământul a fost în 2021 cu aproximativ 1,1 grade Celsius mai cald decât media de la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Tendința de încălzire pe întreg Pământul se datorează activităților umane care au crescut emisiile de dioxid de carbon și alte gaze cu efect de seră în atmosferă. 

Advertisement
Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro