Our social corner

Business

Apple acuzat de politici anticoncurențiale in Uniunea Europeană

appstore
Distribuie

Autoritățile acuză Apple de încălcarea legilor concurenței din Uniunea Europeană, deoarece compania a impus reguli și taxe nedrepte producătorilor de jocuri, diferitelor platforme muzicale și altor aplicații care depind de App Store pentru a ajunge la clienți.

Astfel, orice aplicație descărcată pe un iPhone sau iPad trebuie să respecte regulile și liniile impuse de compania americană, inclusiv utilizarea sistemului de plăți Apple și aplicarea unui comision de până la 30% din volumul vânzărilor, altfel, nu ar avea acces la milioanele de clienți Apple.

Totul a început cu acuzațiile aduse acum doi ani de Spotify care au declanșat ancheta Uniunii Europene.

Apple poate fi forțat să își schimbe politicile dacă argumentele sale nu vor fi convingătoare. Anterior, compania a negat acuzațiile.

„Regulile Apple distorsionează concurența pe piață de streaming de muzică prin creșterea costurilor dezvoltatorilor aplicațiilor. Acest lucru duce, la rândul său, la prețuri mai mari pentru consumatori pentru abonamentele lor de muzică în aplicație pe dispozitivele iOS”, se spune într-o declarație a CE.

Șeful UE Antitrust, Margrethe Vestager a menționat că cercetările sunt preliminare, nefiind precizată perioada de timp necesară autorităților de reglementare pentru a stabili dacă să impună o amendă sau să forțeze Apple să își schimbe practicile comerciale. 

Răspunsul companiei Apple este că Spotify a ajuns cel mai mare serviciu de streaming din lume, în mare parte datorită magazinului său de aplicații, App Store.

Advertisement

Însă cazul nu sunt singular, diverse alte firme forțând autoritățile de reglementare și instanțele să intervină împotriva unui număr mic de companii ca Google, Amazon, Facebook si Apple care au ajuns să facă legea peste tot în lume în legătură cu felul în care oamenii au ajuns să comunice, să găsească informații sau să cumpere.

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro