Our social corner

Business

ARCUB lansează apelul de proiecte culturale cu fonduri nerambursabile „București 565. Conexiuni urbane” 2024

fonduri nerambursabile
Distribuie

Pentru a diversifica oferta culturală a oraşului Bucureşti şi pentru a maximiza impactul culturii asupra bucureştenilor, Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, lansează un nou program de fonduri nerambursabile destinat sectorului creativ și invită operatorii culturali să depună propunerile de proiecte, prin intermediul platformei ARCUB dedicate, în perioada 10 aprilie – 9 mai 2024.

Sesiunea de finanțare 2024, intitulată „București 565. Conexiuni urbane”, marchează cei565 de ani de la prima atestare documentară a Bucureștiului, moment de referință în istoria orașului, ce coincide cu începutul unei evoluții semnificative către statutul său de centru cultural, economic și social al României. Programul vizează conectarea locuitorilor de toate categoriile de vârstă, și din orice mediu social, la un hub cultural urban solid, construit pe o platformă care asigură implicarea locuitorilor orașului în activități cultural-educative variate. Sunt susținute, totodată, abordările interdisciplinare și colaborative, proiectele și acțiunile inovative care îmbogățesc și diversifică viața culturală a orașului București. Sesiunea de finanțare nerambursabilă „București 565. Conexiuni urbane” 2024 se limitează la alocarea unui buget total de 1.500.000 lei, ca urmare a diminuării masive a bugetului atribuit pentru desfășurarea programelor culturale ARCUB. Valoarea maximă a sprijinului financiar ce poate fi acordat în cadrul acestei sesiuni este de 70.000 lei/proiect.

Sunt eligibile pentru finanțarea acordată în cadrul programului „București 565. Conexiuni urbane” proiectele culturale ce implică activități artistice care promovează accesul la cultură, implicarea comunității, diversitatea și incluziunea socială și care se încadrează în următoarele domenii: educație prin cultură și artă comunitară, proiecte interdisciplinare și colaborative, proiecte culturale incluzive și sociale.

Principalele obiective ale sesiunii de finanțare „București 565. Conexiuni urbane” sunt stimularea participării/implicării active a locuitorilor orașului în proiectele artistice (caracter participativ, interactivitate); utilizarea artei ca mijloc de regenerare a comunităților locale și de activare urbană, cu accent asupra cartierelor bucureștene cu o ofertă culturală redusă; dezvoltarea componentei de educație culturală pentru copii, dar și pentru adulți, care să contribuie la creșterea calității cererii în domeniul culturii la nivelul orașului București; creșterea gradului de incluziune socială prin conștientizarea, combaterea și prevenirea fenomenelor de bullying, excludere socială pe criterii etnice sau sexuale, consumului de droguri și, de asemenea, prin conștientizarea bolilor psihice, prin promovarea diversității și a toleranței și prin integrarea persoanelor cu dizabilități făcând apel la diferite forme de artă; susținerea și promovarea protecției mediului și a comunității locale prin utilizarea și transformarea resurselor.

Solicitanți eligibili

Finanțarea nerambursabilă în cadrul acestui program poate fi solicitată de persoane fizice autorizate, asociații, fundații, instituții publice de cultură înființate în condițiile legii române, altele decât cele din subordinea Primăriei Municipiului București, și societățile comerciale care derulează activități culturale.

Buget

Advertisement

Bugetul total disponibil pentru sesiunea de finanțare 2024 „București 565. Conexiuni urbane” este în valoare de 1.500.000 lei, defalcat pe domeniile de referință, după cum urmează:

  • Educație prin cultură și artă comunitară: 490.000 lei;
  • Proiecte interdisciplinare și colaborative: 420.000 lei;
  • Proiecte culturale incluzive și sociale: 420.000 lei;
  • Fond pentru contestații: 170.000 lei.

Plafonul maxim al sprijinului financiar acordat în cadrul acestei sesiuni este de 70.000 lei/proiect.

Calendar

Vor fi acordate finanțări nerambursabile pentru proiecte culturale ce se vor desfășura exclusiv în București, în perioada cuprinsă între data semnării contractului de finanțare și data de 31 octombrie 2024.

Proiectele pot fi înscrise până la data de 9 mai 2024, ora 17.00, pe platforma electronică dedicată. Pe 20 mai vor fi publicate rezultatele evaluării eligibilității și a conformității administrative, iar anunțarea rezultatelor finale este programată pentru data de 5 iulie. Contractele de finanțare vor fi încheiate în perioada 15-26 iulie 2024.

Informații utile

Regulamentul pentru acordarea finanțărilor nerambursabile, Ghidul aplicantului și Anexele solicitate sunt disponibile pe site-ul ARCUB, în secțiunea Finanțare – Sesiuni de finanțare – București 565. Conexiuni urbane.

Advertisement
Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement
Malina Calugareanu
SportAcum 4 săptămâni

Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Coperta Catalog
ActualitateAcum o lună

Apariție editorială de excepție – Catalogul „DE IDENTITATE. SCRIPTA ET IMAGINES HISTORIAE DACOROMANAE. SEC XV-XX”, o lucrare unică a identității cultural-istorice românești

hotel nordis mamaia
BusinessAcum o lună

Nordis Mamaia, deschis pentru rezervări. Cât costă să petreci Paștele la 5 stele?

vlad covaliu campion mondial
SportAcum o lună

Vlad Covaliu a câștigat medalia de aur la Campionatul Mondial de Scrimă pentru Juniori de la Riad!

Echipa lui Chef Richard
TVAcum o lună

Chefi la cuțite: Echipele sezonului 13 sunt formate!

Score2Skill image
BusinessAcum o lună

eJobs lansează Score2Skill: Abilitățile din jocurile video devin atuuri pe piața muncii!

masterchef
TVAcum o lună

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la PRO TV ca jurați ai sezonului 9 MasterChef România!

Andreea Dinca locul 5 campionat mondial juniori
SportAcum o lună

Andreea Dincă, locul 5 la Campionatul Mondial de Scrimă pentru juniori

campionatul mondial de scrima cadeti juniori riad 2024
SportAcum o lună

Campionatul Mondial de Scrimă pentru Cadeți și Juniori își deschide porțile la Riad!

transpiratie
LifeAcum o lună

Transpirația: O poveste cu arome și culori

Marele Jaf al Tramvaiului still lansare
EntertainmentAcum o lună

„Marele jaf al tramvaiului”, de vineri pe marile ecrane din România

razboi civil
EntertainmentAcum o lună

„Război Civil” iminent la cinema din 12 aprilie

masini de spalat samsung
TechAcum o lună

Samsung Electronics lansează o nouă gamă de mașini de spălat bazate pe inteligență artificială și mai eficiente energetic

KV zsb 2024jpg
ActualitateAcum o lună

Zilele Sculpturii București 2024. Unde Formele se Aliniază, Arta se dezvăluie!

fonduri nerambursabile
BusinessAcum o lună

ARCUB lansează apelul de proiecte culturale cu fonduri nerambursabile „București 565. Conexiuni urbane” 2024

Facebook

Advertisement