Our social corner

Business

Companiei Roblox i s-au cerut daune în valoare de 200 de milioane de dolari

roblox daune artisti1
Distribuie

Roblox a fost dată în judecată de Asociația Națională a Editorilor de Muzică din SUA care acuză platforma de jocuri online că a folosit ilegal melodii aparținând mai multor artiști. Daunele solicitate sunt de minimum 200 de milioane de dolari.

Printre melodiile utilizate în jocurile de pe platforma Roblox fără plata drepturilor de autor sunt incluse și unele piese înregistrate de Ariana Grande, Imagine Dragons, deadmau5, Ed Sheeran și Rolling Stones, potrivit asociației, citată de Variety.

Roblox nu făcut încă niciun comentariu referitor la plângerea artiștilor. Compania a fost fondată în 2004 și a devenit publică la începutul acestui an, având în prezent o capitalizare de piață de aproape 52 miliarde de dolari. Conform statisticilor de anul trecut, în fiecare lună s-au înregistrat peste 100 de milioane de utilizatori din întreaga lume, care au petrecut pe platformă timp de un miliard de ore.

joc

Roblox este acuzată că a câștigat „sute de milioane de dolari cerând utilizatorilor să plătească de fiecare dată când încarcă muzică în conturile lor pe platformă – profitând de lipsa de înțelegere a tinerilor cu privire la drepturile de autor – și că nu ia, practic, nicio măsură pentru a preveni încălcarea repetată sau pentru a comunica utilizatorilor săi care sunt riscurile pe care și le asumă”, conform declarației lui David Israelite, președintele și CEO-ul NMPA.

Conform unei declarații a NMPA, se solicită despăgubiri „pentru exploatarea neîngrădită a muzicii de către Roblox fără licențe adecvate”, procesul trebuind să asigure plata integrală a compozitorilor pentru piesele care se regăsesc pe platformă”.

ACTUALIZARE: Compania de jocuri online Roblox a spus că nu tolerează încălcarea drepturilor de autor, lansând o declarație în care spune că este „surprinsă și dezamăgită” de procesul intentat de NMPA.

„Ca platformă alimentată de o comunitate de creatori, suntem pasionați de protejarea drepturilor de proprietate intelectuală – de la artiști și compozitori independenți, la etichete și editori de muzică – și le cerem tuturor membrilor comunității Roblox să respecte regulile comunității noastre. Nu tolerăm încălcarea drepturilor de autor, motiv pentru care folosim tehnologie avansată de filtrare avansată pentru a detecta și interzice înregistrările neautorizate. ”declarație Roblox

Advertisement
Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro