Our social corner

Sport

Aur la Campionatul European de Juniori pentru echipa României de floretă feminin

medalie aur Novi Sad floreta
Distribuie

Există încă speranță pentru sportul românesc. Ieri, la Novi Sad, junioarele noastre au câștigat medalia de aur la floretă, concursul pe echipe.

Echipa formată din Emilia Corbu, Karina Vasile, Andreea Dincă și Teodora Șofran a cucerit pentru prima dată titlul de campioană europeană de juniori la floretă feminin după ce a învins în finală echipa Franței, cu 45 la 36. Echipa noastră de junioare se află sub îndrumarea antrenorilor Ana Pavel, Petre Ducu și Virgil Sălișcan.

Prima întâlnire a junioarelor noastre a fost cu reprezentativa Moldovei, pe care a învins-o cu scorul de 45-20. În sferturile de finală, echipa României a tras împotriva Germaniei, pe care a reușit să o domine după releul al cincilea, reușind să câștige la o diferență de 12 tușe.

În semifinala cu Ucraina, echipa noastră a avut un început mult mai bun, care a contat decisiv pentru victorie. Româncele au făcut front comun pentru a contracara atacurile floretistei Olga Sopit, care a înscris mai bine de jumătate din tușele echipei sale. Întâlnirea cu Ucraina a avut un final intens, scorul final înregistrând o diferență de o singură tușă, 44-43 pentru România.

Adversara României din finală a fost echipa Franței, aceasta ajungând în ultimul act după retragerea echipei Rusiei din concurs. Intrată in competiție pe prima poziție, reprezentanta Rusiei ajunsese în semifinală după ce echipele Olandei, Suediei și Italiei au refuzat să concureze cu aceasta ca protest împotriva războiului din Ucraina. Floretistele noastre s-au impus în finala disputată cu sportivele din Franța, pe care au câștigat-o la o diferență de nouă tușe.

Cine sunt junioarele care au câștigat aurul la Europene

Emilia Corbu este cea mai experimentată floretistă a echipei de junioare (20 de ani) și este legitimată la CSTA Bucureşti. Sub îndrumarea antrenoarei Ana Pavel, Emilia a obținut medalia de bronz la Campionatele Europene de scrimă pentru juniori de la Porec din 2020.

Karina Vasile, care va împlini 18 ani anul acesta, este sportiva C.S.A. Steaua București (antrenor Virgil Sălișcan) și a câștigat, de asemenea, o medalie de bronz la proba individuală de la Campionatul European de Juniori de anul acesta, la Novi Sad. A început pregătirea în scrimă la CSȘ Triumf București, sub îndrumarea antrenorului Mihai Dințică.

Teodora Șofran (19 ani) s-a alăturat Clubului Sportiv al Armatei ”Steaua București” după ce a evoluat la CS Satu Mare, fiind pregatită de Arnold Izsaki. Este medaliată cu bronz la Cupa Mondiala la floretă U20 de la Timișoara din 2021, alături de colegele de echipă Emilia Corbu, Andreea Dincă și Paula Radu.

Andreea Dincă este cea mai tânără floretistă a echipei de junioare, urmând să împlinească 17 ani anul acesta. Se antrenează la CSA Steaua București. Ca și colegele ei, Andreea este multiplă campioană națională și s-a clasat pe locul patru la Campionatul Mondial de Juniori de la Cairo în 2021 cu echipa.

Advertisement

Foto: Ph Bizzi Team / European Fencing Confederation

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro