Our social corner

Tech

Avertisment Bitdefender: atacurile hackerilor s-au înmulțit în pandemie

antivirus
Distribuie

Pandemia de coronavirus nu a afectat activitatea hackerilor, mai mult decât atât, ameninţările acestora s-au manifestat cu amploare sporită.

Rapoartele globale Bitdefender anunță o creștere cu 485% a atacurilor ransomware

Infractorii cibernetici au adăugat încă ceva la portofoliu: șantaj dublu. Au pus și mai multă presiune asupra victimelor pentru a le convinge să achite răscumpărarea, ameninţând că vor publica datele furate înainte de a le cripta.

Mesajele spam conţin limbajul potrivit, logo-uri și formate legitime și chiar își asumă identitatea unor persoane reale, trecând de la mesaje spam despre situația pandemiei de coronavirus la mesaje despre servicii bancare, livrări și chiar servicii turistice.

Din ce în ce mai mulţi troieni pândesc portofelele oamenilor

Dridex, Emotet, Trickbot și AgentTesla se numără printre cei mai populari infractori cibernetici din 2020. Troienii bancari colectează datelor personale sau financiare sau sunt utilizaţi pentru livrarea de ransomware sau a troienilor suplimentari.

Aceleași raportări au anunțat o creștere cu 320% a aplicaţiilor potenţial nedorite, care, chiar daca nu sunt periculoase în sine, pot să afecteze performanţa dispozitivelor și afișează reclame nedorite. S-a remarcat și o creștere cu 32% a ameninţărilor pe Android în timpul celei de-a doua jumătăţi a anului 2020, prin comparație cu a doua jumătate a anului 2019.

Din punct de vedere al vulnerabilității identificate, dispozitivele care se conectează la reţea se situează pe primul loc, fiind urmate de diverse playere media, televizoarele inteligente, camere IP, computere, dispozitive de streaming, set-top box-uri și sisteme audio.

Advertisement
Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro