Our social corner

Life

Bărbații – posesori de pisici sunt mai puțin atrăgători pentru femei

ce nu le place femeilor la un barbat
Distribuie

Rezultatele unui studiu al cercetatorilor nord americani vin cu vesti proaste pentru barbati: s-a constatat că sansele ca o femeie sa fie atrasa de un barbat care are o pisică sunt destul de mici.

Acesta este rezultatul unui studiu realizat de Universitatea de Stat din Colorado, care a constatat că femeile au mai puține șanse să spună da bărbaților, dacă acestia tin in brate o pisica. Oamenii de știință au arătat unui numar de cateva sute de femei fotografii cu doi bărbați, ambii fiind prezentati in doua ipostaze: cu și fără pisica in brate. Rezultatele studiului denota ca femeile nu au fost atrase de barbatii din fotografiile in care erau insotiti de pisică.

Bărbații care dețin pisici au fost priviți ca fiind mai puțin masculini, mai nevrotici și li s-au acordat mai putine sanse de a iesi la o intalnire”, au spus autorii studiului.

Când li s-a arătat imaginea fără pisici a unuia dintre subiecți, 38% dintre femei au spus că este probabil sau foarte probabil să se întâlnească cu el, în timp ce 37% au spus că ar considera o relație serioasă cu el. Cand li s-a prezentat imaginea in care era prezenta si pisica, procentele au scăzut la 33 pentru fiecare categorie. În acelasi timp, proporția femeilor care spun că nu s-ar gândi niciodată să se implice intr-o relatie cu el a crescut de la 9% la 14%.

În total, 708 de femei cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani au fost chestionate pentru acest studiu. Descoperirile sunt probabil rezultatul stereotipurilor culturale despre proprietarii de pisici și câini, au mai spus autorii: „Femeile preferă bărbații cu „gene bune” si in mod clar, prezența unei pisici diminuează această percepție.”

Advertisement
Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro