Life

Bill și Melinda Gates divorțează după 27 de ani

Pinterest LinkedIn Tumblr

Bill Gates, cofondator și fost CEO al Microsoft, și soția sa, Melinda French Gates, au anunțat pe Twitter că se vor despărți după 27 de ani. Bill și Melinda vor continua să lucreze împreună în cadrul fundației pe care au înființat-o.

William Henry Gates al III-lea a fost CEO la Microsoft din 1975 până în 2000, când l-a lăsat pe Steve Ballmer la conducerea companiei, în timp ce el devenea președinte și arhitect șef de software. În 2008, Gates anunța că renunță la rolul său în cadrul Microsoft pentru a aloca mai mult timp fundației nonprofit Bill și Melinda Gates Foundation, lansată în 2000, unde cei doi sunt co-președinți și administratori.

Melinda Gates a lucrat la Microsoft ca director general, ocupându-se de produse precum enciclopedia Encarta. 

Bill și Melinda s-au întâlnit în 1987 la o cină dată pentru angajații companiei Microsoft. „I-au trebuit câteva luni până m-a invitat la o întâlnire”, spunea, mai târziu, Melinda Gates. Cei doi s-au căsătorit în Hawaii sapte ani mai tîrziu, nu înainte ca Bill să chibzuiască bine asupra avantajelor și dezavantajelor care vin la pachet cu viața matrimonială.

Bill și Melinda Gates nu au oferit detalii care să clarifice cum se vor separa și din punct de vedere financiar. Bill Gates deține 1,37% din acțiunile Microsoft, care valorează mai mult de 26 de miliarde de dolari. 

Fundația Bill și Melinda Gates este una dintre cele mai bogate, având active de peste 51 de miliarde de dolari.

Bill și Melinda au împreună trei copii: Jennifer, Rory şi Phoebe.

Write A Comment