Our social corner

TV

Filmele „Black Hawk Down” și „Hamburger Hill”, în programul Warner TV din noiembrie

program warner tv
Distribuie

Filmele de acțiune „Hamburger Hill/ Hamburger Hill – Misiune sinucigașă” și „Black Hawk Down/ Operaţiunea Mogadishu” fac parte din programul Warner TV, „Marile confruntări”, pregătit pentru luna noiembrie.

„Hamburger Hill – Misiune sinucigașă” (SUA, 1987), regizat de John Irvin, cu Dylan McDermott şi Don Cheadle în distribuţie, este reinterpretarea uneia dintre cele mai sângeroase lupte din Războiul din Vietnam.

Șase sute de soldați americani au participat la lupta din Valea Ashau, în mai 1969, iar un sfert dintre ei și-au găsit sfârșitul acolo.

Filmul scris de James Carabatsos relatează povestea plutonului, cu dramele soldaţilor, neliniştile lor, dar şi cu momentele vesele pe care reuşesc să le creeze.

Producția americană poate fi urmărită la Warner TV pe 20 noiembrie, de la ora 21:00.

„Operaţiunea Mogadishu” (SUA – Marea Britanie, 2002), regizat de Ridley Scott, îi are în distribuție pe Josh Hartnett, Ewan McGregor, Tom Sizemore, Orlando Bloom, Sam Shepard și Tom Hardy.

Premiată cu Oscar pentru montaj şi sunet şi nominalizată pentru regie şi imagine, drama scrisă de Ken Nolan este bazată pe o acţiune a unor trupe de elită americane în capitala Somaliei.

Advertisement

Lungmetrajul, nominalizat la BAFTA şi la premiile acordate de Sindicatul regizorilor americani şi de Sindicatul scenariştilor americani, a fost inclus de National Board of Review între cele mai bune zece filme ale anului.

„Operaţiunea Mogadishu” va fi difuzat de Warner TV pe 27 noiembrie, de la ora 21:00.

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro