Our social corner

Life

Blue Monday, cea mai tristă zi din an, sau o zi de luni ca oricare alta?

Blue Monday cea mai trista zi din an
Distribuie

Cea de a treia zi de luni din ianuarie este Blue Monday, presupusă a fi cea mai deprimantă zi din an.

frac {[W + Dd] T ^ Q} {M N_a}

Aceasta este formula cu ajutorul căreia a fost calculata cea mai tristă zi a anului.

Se presupune că data a fost calculată de psihologul Cliff Arnall folosind mai mulți factori, inclusiv: condițiile meteorologice, nivelul datoriei, timpul de la Crăciun, timpul de la eșecul rezoluțiilor noului an, nivelurile motivaționale scăzute și sentimentul unei nevoi a lua masuri.

Chiar dacă variabilele luate în considerare pentru calculul celei mai deprimante zile din an pot părea valabile, specialiștii au subliniat că acestea sunt imposibil de determinat, ceea ce face ca ecuația să fie complet neștiințifică.

Nu puțini sunt cei care cred că Blue Monday nu este o zi diferită față de altele. Numele Blue Monday a fost inventat în 2005, de către compania Sky Travel, în cadrul unei campanii de publicitate care avea drept scop creșterea numărului de vacanțe rezervate pentru perioada verii.

Și iată cum o idee pentru o campanie de marketing obișnuită a reușit să câștige un impuls impresionant, devenind încorporată în cultura internetului. 

Și dacă tot există o asemenea zi, au apărut și sfaturile pentru ridicarea moralului. Ce poți face astăzi, de Blue Monday, ca să te simți mai bine?

Ei bine, exercițiile fizice pot să îți redea tonusul, iar timpul petrecut alături de prieteni și familie poate să ajute. Specialiștii sunt de părere că ar trebui să eviți să îți îneci tristețea cu băutură sau mâncare, dar acestea sunt sfaturi generale care se aplică de fiecare dată când avem o zi mai puțin bună. Cei mai fericiți deprimați ar trebui să fie cei din emisfera sudică, pentru care vara este la început.

Pentru a aduce un echilibru, potrivit aceluiași calcul inventat de psihologul Cliff Arnall, cea mai fericită zi corespunde datei de 19 iunie, a treia vineri din prima lună de vară.

Advertisement

Părerea noastră este că Blue Monday este o alta zi inventată/importată, vazută ca oportunitate pentru a crește afacerilor aflate într-o perioadă slabă din an, așa că nu vă faceți griji pentru ceea ce vă poate aduce. Nu ignorați ce ați face intr-o zi obișnuită și faceți tot posibilul să vă bucurați de ziua de azi.

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro