Our social corner

Business

CATL investește 7,34 miliarde de euro într-o fabrică de baterii, la 40 de kilometri de Romania

catl1
Distribuie

Compania chineză Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL) a anunțat oficial că va investi 7,34 miliarde de euro pentru construcția unei fabrici de baterii de 100 GWh în estul Ungariei.

Aceasta ar fi cea de a doua fabrică de baterii CATL din Europa, după cea din Germania. 

Compania chineză a ales ca amplasament pentru noua sa fabrică un teren în suprafață de 221 de hectare în Parcul Industrial de Sud din Debrețin, oraș situat la doar 40 de kilometri de punctul de trecere al frontierei cu România, Valea lui Mihai.

Debrețin a fost ales ca urmare a poziționării sale în apropierea unor fabrici auto ale clienților CATL, ca Mercedes-Benz, BMW, Stellantis și Volkswagen, ceea ce îi va permite producătorului să facă față mai bine cerințelor de baterii ale pieței europene, să-și îmbunătățească dezvoltarea rețelei globale de producție și să contribuie la accelerarea mobilității electrice și a tranziției energetice în Europa. 

CATL intenționează să folosească electricitate din energii regenerabile și ia în considerare dezvoltarea energiei solare cu parteneri locali din țară. 

De asemenea, CATL nu exclude posibilitatea de a-și uni forțele cu partenerii locali pentru a stabili facilități pentru materialele bateriilor în Europa. 

Sursa: CATL.com

Advertisement

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro