Health

Ce obiectiv urmăresc milenialii? Cei mai mulți nu se gândesc la carieră sau familie.

Pinterest LinkedIn Tumblr

Potrivit unui sondaj efectuat in SUA, 68% dintre Milenniali sunt de părere că datoriile au un „impact negativ” asupra vieții lor de zi cu zi.

Mai mult decât atât, datoriile sunt atât de stresante pentru mileniali, încât principalul obiectiv de viață al acestora nu este să aibă o relație care să-i împlinească, să-și construiască o carieră, și nici sau să-și întemeieze o familie. Principalul obiectiv al milenialilor este să nu aibă datorii.

Ce efect au datoriile asupra generației Y?

67% dintre aceștia afirmă că stresul financiar le diminueaza capacitatea de concentrare și ca urmare, sunt mai puțin productivi la locul de muncă. Prin comparație, doar 32% dintre Baby Boomers au aceleași probleme.

Aproape un sfert dintre ei sunt de părere că stresul financiar îi face să se simtă săptămânal, bolnavi fizic.

68%  afirmă că datoriile au avut un „impact negativ” asupra relațiilor cu prietenii lor apropiați și colegii.

Practic, există o relație între datorii și sănătatea mintală, aceasta explicându-se prin teama că nu vei fi capabil să-ți plătești vreodată datoria. În plus, stresul cauzat de datorii poate să influențeze și dieta, activitatea fizică, abuzul de substanțe, milenialii ajungând să neglijeze chiar și consultațiile medicale.

Cu un cost al vieții din ce în ce mai mare și cheltuieli ce le depășesc veniturile, oamenii apelează la împrumuturi greu de gestionat, iar rezultatul devine un cerc vicios în care datornicii sunt chinuiți de sentimente profunde de rușine și vinovăție.

Write A Comment