Stați în legătură cu noi

Health

Ce se știe despre tulpina de coronavirus din Franța „IHU” B.1.640.2 cu 46 de mutații

Franța este țara în care a fost identificată noua tulpină de coronavirus, numită B.1.640.2. Este încă devreme pentru a da foarte multe detalii, pentru că numărul de cazuri cunoscute este încă mic.

Această tulpină a fost prezentată la sfărșitul lunii decembrie, după ce în sud-estul Franței au fost identificate douăsprezece cazuri.

Primul pacient a fost un bărbat întors din Camerun care a dezvoltat simptome ușoare, testele indicând o combinație „atipică” de mutații care nu corespundeau modelului observat în varianta Delta la acel moment.

Secvențierea a fost efectuată la institutul spitalului universitar Méditerranée Infection și a arătat 46 de mutații, unele similare cu cele observate în alte variante, inclusiv în Omicron. 

Advertisement

Studiul din 29 decembrie afirmă că este încă devreme să spunem prea multe despre cât de repede se răspândește B.1.640.2 sau despre ce fel de boală ar putea provoca: „Este prea devreme pentru a specula asupra caracteristicilor virusologice, epidemiologice sau clinice ale acestei variante IHU pe baza acestor 12 cazuri”.

Advertisement style="display:block; text-align:center;" data-ad-layout="in-article" data-ad-format="fluid" data-ad-client="ca-pub-9287560635866333" data-ad-slot="1736055903">
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Trending

Copyright © 2021 TheExpert.ro