Our social corner

Life

Cea mai ciudată petiție din lume îi are în comun pe Jeff Bezos și pe Mona Lisa lui Da Vinci

mona lisa petitie jeff bezos1
Distribuie

Peste 10000 de oameni au semnat o petiție online pentru ca Jeff Bezos să cumpere și să mănânce faimosul tablou al lui Leonardo da Vinci, Mona Lisa.

Motivele semnatarilor petiției sunt dintre cele mai bizare, iar petiția în sine a fost lansată anul trecut de un artist din Maryland pe nume Kane Powell, care a afirmat în timpul unei discuții cu prietenii săi că Bezos ar trebui să cumpere tabloul „doar pentru că are suficienți bani și își permite: „Ar fi o declarație uriașă din partea lui”, a spus Powell.

Mai mult decât atât, muzicianul a susținut că Jeff Bezos nu numai că ar trebui să cumpere tabloul lui Da Vinci, ci să îl și mănânce. Powell nu a reușit să motiveze dorința, răspunzând simplu: „Sincer, nu știu”.

Când a creat petiția online, Powell a motivat astfel: „Nimeni nu a mâncat Mona Lisa și credem că Jeff Bezos trebuie să ia atitudine și să facă acest lucru să se întâmple”. Alți semnatari ai petiției au motive diferite: Aceasta este cea mai importantă petiție din vremurile moderne. Jeff Bezos trebuie să mănânce Mona Lisa pentru a salva lumea”, „Semnez pentru a atrage atenția asupra a cât de ridicol și periculos este acest nivel de acumulare de capital. Nimeni nu ar trebui să fie atât de bogat”.

Leonardo Da Vinci a pictat Mona Lisa între 1503 și 1506, pictura fiind asigurată în 1962 pentru 100 de milioane de dolari, însă această sumă este echivalentul a mai mult de 867 milioane dolari în prezent. Pictura este atât de valoroasă încât, în 2014, un canal internațional de știri francez de stat a sugerat că Mona Lisa ar putea fi vândută pentru a achita datoria națională a țării.

Se crede că femeia din tablou era o nobilă italiană pe nume Lisa del Giocondo – soția unui bogat comerciant de mătase florentin pe nume Francesco del Giocondo.

Chiar dacă banii nu ar fi o problemă pentru Bezos, cea mai mare provocare ar fi ingerarea propriu-zisă a Mona Lisei. Tabloul este pictat ​​pe o scândură subțire și a acoperit cu un strat gros de grund alb de plumb, alături de alți pigmenți din siliciu, oxid de fier, oxid de staniu și praf osos, ceea ce i-ar lăsa miliardarului cel puțin un gust amar.

Advertisement

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro