Our social corner

Actualitate

Centrala nucleară Zaporojie a fost închisă complet

reactor 6 zaporojie1
Distribuie

Operaţiunile la centrala nucleară ucraineană Zaporojie, cea mai mare din Europa și printre primele 10 cele mai mari din lume, au fost oprite complet, după cum a anunţat duminică Energoatom, operatorul ucrainean al centralei.

În ultimele trei zile, reactorul șase a funcționat ”într-un mod insular”, alimentând exclusiv nevoile interne ale centralei la un nivel critic al capacității, după ce sistemul electric de alimentare a fost avariat în urma bombardamentelor rusești.

Sâmbătă seară, s-a reușit readucerea uneia dintre aceste linii de transport la capacitatea operațională, făcând astfel posibilă alimentarea internă a centralei, și drept urmare, s-a luat decizia de a opri reactorul 6.

Ca urmare a bombardamentelor din zona, liniile de transport care leagă instalația de sistemul electric sunt deteriorate în mod repetat, astfel că soluția pentru acoperirea nevoilor interne ale centralei sunt generatoarele diesel, însă durata de viață a acestora este limitată de resursa tehnologică și de cantitatea de motorină disponibilă.

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro