Our social corner

Actualitate

Universitatea de Vest din Timișoara va găzdui un nou centru educațional dotat cu soluții inteligente Samsung

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) este cea de-a treia instituție de învățământ ai cărei cadre didactice și studenți vor construi viitorul digital împreună, beneficiind de experiențe de învățare interactivă facilitată de Samsung Smart Classroom, după Colegiul Național ”Emanuil Gojdu” din Oradea și Colegiul Național ”Ferdinand I” din Bacău.

Potrivit datelor publicate recent de Institutul Național de Statistică, numărul studenților din România a scăzut în anul universitar 2021-2022, după doi ani de creștere, totalul fiind de 554.000 de studenți la nivel de studii de licență, master și doctorat, cu 6.500 mai puțini studenți decât în anul precedent. Tinerii aleg alte țări pentru formarea universitară, iar printre criteriile care stau la baza unei astfel de alegeri se află: curricula adaptată pieţei muncii curente, accesul la tehnologie ultimă generaţie, acces la mai multe alternative de locuri de muncă încă din perioada de studiu, etc.

Într-un astfel de context, Samsung vizează, prin intermediul centrului educațional din cadrul UVT, să îi susțină pe tineri la nivel local în dezvoltarea competențelor digitale necesare, esențiale pe piața muncii în ziua de astăzi, într-o eră a digitalizării și interconectivității. Noul centru educațional va fi utilizat și pentru dezvoltarea competențelor de educație digitală ale cadrelor didactice UVT, ale profesorilor din mediul preuniversitar al județului Timiș, dar și ca resursă pentru programul de studii postuniversitare“Tehnologii digitale în procesul educațional”, precum și pentru predarea la distanță.

,,Înțelegem nevoile actuale ale studenților români, înțelegem de ce unii dintre ei aleg alternativa studiilor în străinătate, însă, credem că este important să depunem eforturi pentru a le da acestora și motive de a rămâne – accesul la tehnologie de ultimă oră este o necesitate pentru tineri, iar dezvoltarea competențelor digitale le poate deschide noi oportunități la nivel de locuri de muncă, dar și în dezvoltarea lor individuală”, a declarat Cristian Constantin, Head of Division Enterprise Business Team & Education Strategy Director-Central Eastern European Display Organisation.

Prin programul SEED (Samsung Ecosystem for Education Development), compania și-a propus să contribuie activ la dezvoltarea locală și, în parteneriat cu cadrele didactice, la punerea în practică a unor noi metode de educație – învățarea combinată (blended learning), învățarea inversată (flipped learning) si învățarea personalizată. Aceste noi metode pot crește implicarea cursanților în actul de învățare, dar și motivația pentru învățare. Programul le oferă profesorilor și elevilor o infrastructură, „Sala de clasă a viitorului”, precum și instrumentele de lucru de care au nevoie, inclusiv pentru predarea la distanță.

Centrele educaționale din Timișoara, Bacău și Oradea sunt dotate cu tehnologie și produse Samsung, fiecare dintre ele dispunând de două ecrane interactive, 16 scaune cu design inovativ pentru educație, 16 tablete, o soluție pentru videoconferințe, Smart Monitor, dulap încărcare tablete, etc. Acestea vor putea fi folosite inclusiv pentru a găzdui evenimente dedicate educației și conferințe.

Al patrulea centru va fi inaugurat în București până la finalul acestui an.

Despre SEED

Inițiativa SEED are la bază trei piloni principali:

  • Parteneriate strategice cu ONG-uri și lideri EDTECH
  • Centre tehnologice educaționale
  • Profesori reformatori ai educației

Primul pilon are în vedere consolidarea ecosistemului educațional, Samsung intrând într-un parteneriat cu INACO SmartLAB și compania daneză Shape Robotics.

Centrele tehnologice educaționale, pilonul doi, devin un cadru fizic de interacțiune cu tehnologiile Samsung în procesul educațional.

Pilonul trei îl reprezintă profesorii reformatori ai educației, care vor contribui la antrenarea abilităților digitale necesare pentru utilizarea tehnologiei în predare și pentru crearea de conținut educațional de calitate.

SEED vine în întâmpinarea provocărilor cu care se confruntă astăzi mediul educațional și își propune ca în baza feedback-ului comunității de profesori să adapteze o serie de soluții pentru a răspunde mai bine nevoilor sistemului educațional românesc. Prin programul SEED, Samsung facilitează nu doar dotarea cu tehonogie a unor săli de clasă, ci procesul de transformare a modului de predare-învățare.

Click pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


finala Survivor Romania
TVAcum 2 zile

Marea Finală Survivor România 2025 – 23 aprilie, ora 23:30, la PRO TV și VOYO. Daniel Pavel: „Luptele finale fac diferența!”

moartea Papei Francisc
ActualitateAcum 2 zile

Mesajele liderilor lumii după moartea Papei Francisc

alegerea noului Papă
ActualitateAcum 2 zile

Alegerea noului Papă: procesul conclavului și atribuțiile Suveranului Pontif​

fibrilație atrială
HealthAcum 2 zile

Doar 5 minute de mers alert pe zi pot reduce riscul de fibrilație atrială cu până la 43%​

Vacanța de Paște
Ghiduri de performanță pentru adolescențiAcum 7 zile

Vacanța de Paște pentru elevii de clasa a VIII-a: echilibru între odihnă și pregătire pentru Evaluarea Națională

HITPIG: Purcelușul detectiv
EntertainmentAcum 7 zile

„HITPIG: Purcelușul detectiv”, la cinema din 17 aprilie

Death in Paradise1
TVAcum 7 zile

Luna aprilie la BBC First: crime, mistere și personaje memorabile

Program Paște 2025
BusinessAcum 7 zile

Program Paște 2025: Orarul Lidl, Carrefour, Auchan, Kaufland și Penny

gaură neagră
SciencesAcum 7 zile

O gaură neagră emite de 100 de ori mai multă energie decât s-a observat anterior

skyshowtime mai
TVAcum 7 zile

SkyShowtime: Atracțiile lunii mai

Google Ads Safety Report 2024
TechAcum 7 zile

Google Ads Safety Report 2024: Cum contribuie AI-ul la un mediu publicitar online mai sigur

Chefi la cuțite sezon 15 - primul battel
TVAcum 7 zile

Chefi la Cuțite Sezon 15: Primul battle cu mutare șocantă a lui Ștefan Popescu

Mașini comuniste: Wartburg 353
LifeAcum o săptămână

Mașini comuniste din Europa de Est: istorie, nostalgie și modele iconice

jocurile foamei 2026
EntertainmentAcum o săptămână

Noul film Jocurile foamei 2026: Sunrise on the Reaping – Tot ce trebuie să știi despre prequel

dinți umani laborator
HealthAcum o săptămână

Premieră științifică: dinți umani crescuți în laborator

Facebook

underarmour.ro

Avertizari meteo

  • Atentionare meteorologica

    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 23-04-2025 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textului; Zonele afectate : conform textului și hărții; Fenomene : instabilitate atmosferică temporar accentuată; Mesaj : ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ  COD GALBEN Interval de valabilitate: 23 aprilie, ora 12 – 23 aprilie, ora 23Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuatăZone afectate: conform textului și hărții             În Oltenia, Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în nord-vestul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 50...60 km/h), vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.        Notă: Astfel de fenomene se vor semnala izolat și în restul teritoriului.                 Joi (24 aprilie), vremea va fi instabilă în vestul țării.