Our social corner

Business

CEO-ul Binance, pregătit să demisioneze din funcție

binance min
Distribuie

CEO-ul Binance, Changpeng „CZ” Zhao, a declarat că este gata să renunțe la funcția pe care o deține la Binance, care urmează să devină o instituție financiară reglementată.

Binance a fost supusă unor controale intense în ultima perioadă, deoarece autoritățile din întreaga lume încearcă să reglementeze industria cryptomonedelor, aflată în plină ascensiune.

În cadrul unei conferințe de presă virtuale, Zhao a spus că nu intenționează să renunțe imediat la funcția sa, dar că există un plan pentru înlocuirea sa în companie.

„Vom pivota pentru a deveni o instituție financiară complet reglementată în viitor”, a declarat Zhao reporterilor, adăugând că va fi „foarte deschis” să găsească un CEO cu mai multă experiență în reglementare.

Binance este compania cu cel mai mare volum de tranzacționare digitală al cryptomonedelor din lume. În Marea Britanie, Autoritatea pentru Conduită Financiară (FCA) a interzis sucursalei Binance locale să se angajeze în orice activitate reglementată. Binance a fost una dintre numeroasele firme care și-au retras cererile pentru regimul de licență temporară din Marea Britanie din cauza nerespectării cerințelor împotriva spălării banilor, a spus FCA.

De asemenea, autoritățile de reglementare din Japonia, Canada și Italia au avertizat că Binance nu este autorizată să funcționeze în aceste țări.

În luna mai, Bloomberg a raportat că Binance a făcut obiectul unei anchete federale efectuate de Departamentul de Justiție al SUA și de Serviciul de Venituri Interne.

Advertisement

Binance a declarat că nu poate comenta în mod specific discuțiile în curs cu autoritățile de reglementare, nici în Statele Unite, nici în altă parte.

Luni, compania a spus că reduce pârghia maximă – sau fondurile împrumutate – pe care utilizatorii le pot utiliza pentru tranzacționarea contractelor futures, deoarece schimburile cu risc ridicat au provocat pierderi mari clientilor.

La începutul acestei luni, Binance a spus că nu va mai oferi „token-uri de acțiuni”, versiuni digitale de acțiuni precum Tesla, Apple și Coinbase. Autoritățile de reglementare germane au avertizat că instrumentele ar fi putut încălca legile privind valorile mobiliare.

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro