Our social corner

Sciences

Cercetătorii au reușit să dezvolte embrioni sintetici de șoarece

embrion sintetic1
Distribuie

Două echipe distincte de cercetători au reușit să crească embrioni sintetici, care nu provin din ovule fecundate, cu ajutorul celulor stem. Embrionii s-au dezvoltat suficient de mult încât s-au putut forma organe.

Două studii au fost publicate recent în reviste de specialitate, ambele raportând inițiative finalizate cu succes de a crește cu tehnici similare embrioni sintetici, suficient de mult pentru a dezvolta organe distincte – o inimă care bate, un tub intestinal și pliuri neuronale. Embrionii au fost crescuți timp de 8,5 zile din cele 20 de zile cât reprezintă perioada de gestație la șoareci

Cele două experimente, începute cu mulți ani în urmă de echipele de la Universitatea din Cambridge, Marea Britanie, Institutul de Tehnologie din California din Pasadena și Institutul de Știință Weizmann din Israel, reprezintă un progres major în domeniu, următorul pas fiind cel mai probabil un embrion uman bazat pe celule stem sintetice.

Tehnica folosită pentru creșterea embrionilor prezintă pentru cercetători mai multe avantaje decât embrionii clasici, crescuți în uter, deoarece pot fi observați și manipulați cu instrumente specifice mult mai ușor.

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro