Our social corner

Health

Cercetătorii se grăbesc să descopere vaccinul care va salva omenirea de coronavirus

vaccin anti coronavirus theexpert.ro
Distribuie

La doar două luni după secvențierea genomului noului coronavirus, prima varianta de vaccin anti Covid-19 este deja in teste la om, ceea ce arată o viteză mai putin obișnuită pentru descoperirea unui leac împotriva acestei boli. Revista Nature a semnalat care sunt vacinurile care sunt în teste și in ce stadiu se află in prezent cercetările. 

La data de 8 aprilie erau 115 formule de vaccin anti Covid-19 la nivel global, în diferite faze de dezvoltare, potrivit revistei Nature, care a folosit informatii din mai multe surse, inclusiv de la O.M.S. Dintre acestea, 78 sunt confirmate din surse identificate, iar alte 37 nu oferă destule date ca să poată fi luate în calcul.

Dintre vaccinurile confirmate, 73 se află în stadii incipiente de dezvoltare și nu au intrat încă în testare.

Vaccinurile cu cele mai avansate formule sunt dezvoltate de companiile SUA (mRNA-1273), Moderna, China (Ad5-nCoV), Inovio, SUA (INO-4800), CanSino Biologicals, și Shenzhen Geno-Immune Medical Institute – China (cu două formule: LV-SMENP-DC și aAPC).

Dintre formulele confirmate, 56 de vaccinuri (72%) sunt dezvoltate de firme private, iar 22 (28%) sunt dezvoltate de instituții academice, care functioneaza in sectorul public sau de ONG-uri.

Compania Moderna a inceput deja sa testeze varianta sa de vaccin pe oameni.

Distribuie
Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro