Our social corner

Actualitate

„chairs_” o expoziție în doi care a apărut din întâmplare

expozitie
Distribuie

2/3 galeria prezintă în perioada 15 iunie – 13 iulie 2023 „chairs_” – o expoziție, în doi, având ca temă unul dintre cele mai uzuale obiecte întâlnite în viața cotidiană și anume ”scaunul”. Proiectul este semnat de Claudia Retegan – fondator 2/3 galeria și artistul Răzvan Neagoe.

Vernisajul va avea loc pe 15 iunie 2023 de la ora 19.00 în prezența celor doi artiști, la 2/3 galeria în Strada Franceză nr 4.

Ideea expoziției în doi a fost urmare a unei vizite în atelier, unde Claudia și Răzvan au descoperit această temă comună a scaunelor în reclin. Astfel s-a născut „chairs_” o expoziție în doi care a apărut din întâmplare.

Toate fotografiile din cadrul expoziției au ca subiect scaunul, Răzvan Neagoe portretizează obiectele găsite în spații abandonate sau în spații temporar neutilizate în perioada pandemiei COVID, adoptând o estetică impresionistă, repetiția este utilizată des în imaginile acestor scaune care apar de cele mai multe ori în secvențe sau în imagini secționate și apoi recompuse.

Creațiile Claudiei Retegan includ colaje, fotografie și video, folosind atât imagini de arhivă cât și fotografiile ei personale. Claudia a început seria intitulata „some chairs” în anul 2015 în Los Angeles, aceasta fiind expusă pentru prima dată în cadrul rezidenței de la California Institute of the Arts în primăvara anului 2015.

Scaunul este unul dintre cele mai analizabile piese de mobilier, având literatura sa proprie. Este piesa de mobilier care reflectă cele mai multe variații de stil pe parcursul epocilor, scaunul este și un mobilier politic, de la începutul istoriei sale fiind într-o strânsa legătura cu simbolurile puterii, aceasta putând fi urmărită până în zilele noastre. Indiferent dacă este într-o casă privată, la masă, în bucătărie, în birouri profesionale sau publice, un scaun este si un obiect decorativ, menținându-și o funcție foarte specifică, fiind conceput pentru a așeza o singură persoană. O colecție de fotografii, aceste scaune nu au nimic și totuși foarte multe în comun. Ce ne transmit scaunele pe care nu ne mai putem așeza? Aceste lucrări nu pretind a fi o antologie exhaustivă.” Claudia Retegan

”Proiectul derulează o serie de stări, delimitate printr-o enumerare de compoziții fotografice. Fotografiile trebuie înțelese dincolo de realitatea privirii imediate. Interioarele sunt fotografiate doar în lumina nopții, cea care pătrunde printre draperii, storuri sau pe sub ușă, invadând deseori intimitatea și revelând astfel atmosfera deseori picturală a fotografiei. Astfel, expoziția ”chairs_” nu este doar imaginea unei simple încăperi populate cu piese de mobilier, ci descrie, mai degrabă, o radiografie interioară a unei stări de spirit.” Razvan Neagoe

Advertisement

Expoziția chairs_este cu vânzare, lucrările realizate de cei doi artiști pot fi cumpărate de la 2/3 galeria.

Claudia Retegan & Răzvan Neagoe | ”Chairs”

2/3 galeria | Strada Franceză nr 4

15 iunie – 13 iulie

Miercuri-Vineri: 15:00 – 20.00 | Sâmbătă-Duminică 12:00-18.00

Intrarea este liberă.

Advertisement
Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro