Our social corner

Sciences

China va lansa o misiune spațială pentru descoperirea unei planete similare Pământului

Distribuie

Misiunea spațială a Chinei, numită Pământ 2.0, va fi finanțată de Academia Chineză de Științe și urmează să caute pe cer exoplanete similare cu Kepler-186f, o planetă de dimensiunea Pământului care orbitează în zona locuibilă a unei stele similară cu Soarele.

Telescopul Kepler de la NASA a ajutat la descoperirea a aproximativ 5.000 de exoplanete în Calea Lactee, unele dintre acestea fiind corpuri asemănătoare Pământului, însă niciuna nu a îndeplinit toate condițiile unei planete ca a noastră.

Satelitul proiectat de echipa chineză, Earth 2.0, urmează să transporte șapte telescoape care vor observa cerul timp de patru ani. Șase dintre acestea vor supraveghea zona care a fost cercetată anterior și de Kepler și anume constelațiile Cygnus-Lyra, însă din punct de vedere al capacității de observare, telescoapele Earth 2.0 vor forma un instrument de 10-15 ori mai puternic decât telescopul NASA.

Al șaptelea instrument al satelitului va fi un telescop care urmează să supravegheze planetele libere, care nu orbitează nicio stea, și exoplanetele care sunt departe de steaua lor, vizând în special centrul Căii Lactee, unde se află un număr masiv de stele.

Și Agenția Spațială Europeană elaborează planuri pentru o misiune de căutare a exoplanetelor – numită PLATO – care ar urma să fie lansată în 2026. Spre deosebire de misiunea spațială din China, PLATO va avea 26 de telescoape, ceea ce înseamnă că va avea un câmp vizual mult mai mare decât Earth 2.0, și pn plus, satelitul va fi redirecționat la fiecare doi ani pentru a observa diferite regiuni ale cerului.

Advertisement
Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro