Our social corner

Life

Ciupercile halucinogene, ajutor pentru dependența de alcool?

psilocibina1
Distribuie

Ciupercile halucinogene, sau magice, conțin psilocibină, un compus psihedelic care ar putea ajuta persoanele care se luptă cu dependența de alcool, conform unui nou studiu.

Nu este prima dată când cercetătorii studiază dacă substanțele psihedelice pot fi utilizate în tulburările legate de consumul de alcool. Încă din anii 1940, psihiatrii utilizau LSD ca modalitate extremă de tratament al alcoolismului, pentru ca mai târziu, zeci de mii de oameni să folosească aceeași substanță psihotropă pentru tratarea anxietății legate de cancer, a consumului de opioide, depresiei și tulburării de stres posttraumatic.

Recent a fost publicat în jurnalul JAMA Psychiatry primul studiu randomizat care analizează efectele psilocibinei asupra oricărui tip de dependență. Conform studiului, care s-a desfășurat pe durata a opt luni, pacienții care au avut două experiențe cu ciuperci halucinogene și cu ajutorul psihoterapiei au redus cu ​​83% numărul zilelor în care consumau mult alcool, în timp ce 48% dintre participanți au declarat că au renunțat complet la consumul de alcool.

Pe durata studiului, tratamentul a fost completat cu ședințe de psihoterapie, astfel că cercetătorii nu pot spune cu exactitate dacă psilocibina ar produce efecte similare cu mai puțină sau în absența terapiei.

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro