Our social corner

Tech

Clonarea vocii nu mai este un vis îndepărtat. Acum poți să lași urmașilor vocea amintire.

studio inregistrari
Distribuie

Influencerii pot câștiga bani frumoși din reclame pe care le înregistrează, sau din recomandările pe care le fac pe conturile lor de social media.

Dacă ești prea ocupat să mai mergi într-un studio la înregistrări, îți dăm o veste bună: Veritone a lansat platforma Marvel.AI care va permite vedetelor și influencerilor să creeze clone ale vocilor lor cu ajutorul inteligenței artificiale.

„Oamenii au oferte cărora vor să lea curs, dar nu au suficient timp pentru a merge într-un studio pentru a produce conținutul,“ spune presedintele Veritone, Ryan Steelberg. „Pentru influenceri, sportivi, vedete și actori, acesta este un atu imens care face parte din marca lor.”

Cu Marvel.AI, spune el, oricine își poate crea o clonă realistă a vocii și o poate implementa după cum consideră necesar. Astfel, în timp ce o vedeta doarme, copia vocii lor ar putea să producă bani pentru ea, înregistrând spoturi radio, cărți audio și multe altele. 

Președintele Veritone menționează că platforma va putea învia și vocile morților, cu ajutorul înregistrărilor necesare pentru antrenarea softului bazat pe inteligență artificială, Marvel.AI urmând să lucreze cu oricine deține drepturile de autor asupra unei voci, pentru a le pune pe piață.

Sintetizatoarele de voce s-au perfecționat în ultimii ani, fiind îmbunătățite cu tehnici de învățare automată pentru crearea unor voci din ce în ce mai realiste. 

Construit pe baza aiWARE, sistemul de operare brevetat de Veritone pentru inteligență artificială, MARVEL.ai permite, utilizarea mai multor motoare vocale de cea mai bună clasă, pentru crearea celei mai bune soluții posibile pentru nevoile lor specifice, dar și posibilitatea de a combina motoare vocale de top cu alte capabilități cognitive – cum ar fi traducerea, analiza sentimentelor și clasificarea conținutului – pentru a crea conținut de cea mai înaltă calitate la scară.

Advertisement

Rămâne de văzut dacă clonele vocilor vor putea reda și gama întreagă de emoții din glasul uman, sau dacă ascultătorii se vor simți păcăliți, sau nu când vor afla că recomandările pe care le-au primit au fost făcute de un sintetizator cu vocea vedetei lor preferate.

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro