Our social corner

Health

Companie parteneră cu Fundația Bill și Melinda Gates a dezvoltat un medicament pentru COVID-19

sotrovimab1
Distribuie

Vir Biotechnology, în colaborare cu gigantul Glaxo Smith Kline, a dezvoltat cu succes o terapie cu anticorpi monoclonali pentru tratarea COVID-19.

Compania a primit deja la sfârșitul lunii mai din partea FDA o autorizație de utilizare, în regim urgent, pentru sotrovimab, cu scopul tratării bolnavilor cu forme ușoare până la moderate de COVID-19, dar care prezintă un risc crescut de evoluție spre forme mai severe.

Sotrovimab nu este primul tratament de acest fel, el se alătură celor produși de Eli Lilly and Company și Regeneron Pharmaceuticals, care au primit aceeași autorizație de utilizare de urgență.

În faza a treia a unui studiu clinic, sotrovimab a redus riscul de spitalizare sau deces la adulți cu 85%, comparativ cu un medicament placebo.

Compania Vir Biotechnology a început cercetările pe baza anticorpilor proveniți de la o persoană care și-a revenit după infecția cu sindrom respirator acut coronavirus sever (SARS-CoV) în 2003. Firma a identificat un anticorp care a neutralizat atât SARS-CoV, cât și noul coronavirus, SARS- CoV-2, legându-l de o parte a proteinei spike care este similară în cele două coronavirusuri.

Vir Biotechnology a declarat că rezultatele studiile de laborator sunt îmbucurătoare, aratând că anticorpul este eficient împotriva mai multor tuplini de SARS-CoV-2, inclusiv a celor din Marea Britanie, Africa de Sud, Brazilia și India.

Sotrovimab este în cercetare și la Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) ca potențial medicament pentru tratarea pacienţilor de COVID -19, și a primit aprobare pentru utilizare și în Emiratele Arabe Unite.

Advertisement

Unul dintre cei mai importanți parteneri ai companiei Vir Biotechnology, alături de GSK, este Fundația Bill și Melinda Gates.

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro