Stați în legătură cu noi

Business

Consecințele atacului cibernetic asupra Colonial Pipeline: 8 state rămase fără combustibil și creșterea prețurilor

Aprovizionarea cu combustibil pe coasta de Est a SUA este în colaps după închiderea celei mai mari conducte de combustibil, Colonial.

Benzinăriile din estul SUA încep să rămână fără combustibil, în timp ce cea mai mare conductă de petrol din America de Nord este paralizată în urma atacului cibernetic de zilele trecute a rușilor de la DarkSide.

Mii de stații de alimentare cu carburanți au anunțat că rămân fără combustibil, proviziile din regiune scad, iar panica se instalează în rândul șoferilor. Fără conducta Colonial, orașele și aeroporturile caută alternative pentru aprovizionare.

Conducta Colonial este cea mai importantă formă de distribuție a combustibilului din SUA, în fiecare zi fiind livrate aproximativ 2,5 milioane de barili – mai mult decât întregul consum de petrol din Germania. Colonial Pipeline conectează mai mult de 20 de rafinării cu aproximativ 200 de centre de distribuție.

După atac, cele patru conducte principale au rămas offline, fiind puse în funcțiune doar unele linii mai mici dintre terminale și punctele de livrare.

Prețurile combustibillului la pompă au crescut depășind 3 dolari pe galon pentru benzina fără plumb obișnuită, îndreptându-se spre cel mai înalt nivel din 2014, în timp ce pe Wall Street, acțiunile firmelor din energie din SUA au crescut cu 1,5%.

Advertisement

Hackerii de la DarkSide s-au infiltrat în rețeaua Colonial și au blocat date pe anumite servere, după care au transmis o cerere de răscumpărare. DarkSide susține că gestul său nu este unul politic și că vrea doar să câștige bani fără a cauza probleme societății.

„Suntem apolitici, nu participăm la geopolitică, nu trebuie să ne legăm de un guvern anume”, se menționează în comunicat. „Scopul nostru este să câștigăm bani și să nu creăm probleme pentru societate. De astăzi introducem moderarea și verificăm fiecare companie pe care partenerii noștri doresc să o cripteze pentru a evita consecințele sociale în viitor.”

Luni, FBI a confirmat oficial că DarkSide este responsabil pentru compromiterea rețelei Colonial Pipeline, afirmând că s-a deschis o anchetă, in cadrul căreia colaborează atât cu firma cât și cu alte agenții guvernamentale.

Colonial Pipeline a declarat că speră să restabilească serviciul complet până la sfârșitul săptămânii.

Advertisement
Advertisement style="display:block; text-align:center;" data-ad-layout="in-article" data-ad-format="fluid" data-ad-client="ca-pub-9287560635866333" data-ad-slot="1736055903">
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Trending

Copyright © 2021 TheExpert.ro