Our social corner

Tech

O grupare de hackeri a spart conturile Facebook de pe Twitter și Instagram

Conturile de Twitter și Instagram Facebook compromise
Distribuie

Conturile de socializare ale Facebook au fost preluate pentru o scurtă perioadă de timp de un grup de hackeri.

Grupul de hackeri OurMine a reușit să posteze pe conturile de pe Twitter și Instagram create de Facebook, iar mesajul lor a fost „chiar și Facebook poate fi spart”.

În prezent, cea mai mare rețea de socializare a reprimit accesul la conturile sale.

Prin atacul său asupra Twitter si Instagram, grupul de hackeri OurMine susține că a dorit să atragă atenția asupra vulnerabilităților cibernetice. În luna ianuarie, același grup de hackeri a spart conturi aparținând unor echipe din liga americană de fotbal NFL.

În timp ce pe contul de Twitter al Facebook a fost scris mesajul: „Bună, suntem OurMine. Ei bine, chiar și Facebook poate fi spart, dar cel puțin securitatea lor este mai bună decât cea de pe Twitter.„, contul de Instagram a afișat o fotografie cu sigla OurMine.

facebook twitter account hacke

Twitter a confirmat într-un comunicat breșa de securitate și a transmis că s-au luat imediat măsuri pentru blocarea conturilor: „Imediat ce am aflat de această problemă, am blocat conturile compromise și lucrăm strâns cu partenerii noștri de la Facebook pentru a le restabili”.

Conform purtătorului de cuvânt Twitter, se pare că hackerii au accesat conturile sparte prin intermediul unei platforme de marketing terțe, Khoros, care a preferat să nu comenteze situația.

Grupul de hackeri OurMine este din Dubai și a mai atacat în trecut și alte conturi social media, între cei ale căror profiluri au fost compromise fiind fondatorul Twitter, Jack Dorsey, directorul executiv Google, Sundar Pichai, Netflix și ESPN. Scopul declarat al grupării OurMine a fost să demonstreze că nimeni nu este cu adevărat în siguranță pe internet, însă hackerii au profitat de situație pentru a-și oferi serviciile pentru îmbunătățirea securității conturilor.

Advertisement

Sursa: BBC

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro