Our social corner

Health

Coronavirus: Au fost descoperite două tulpini ale COVID-19

coronavirusul printre celulele umane
Distribuie

Cercetătorii chinezi au identificat două tulpini ale noului coronavirus, COVID-19, ceea ce indica faptul că virusul a suferit cel puțin o mutație.

Într-un studiu preliminar, publicat în revista Academiei Chineze de Științe, oamenii de știință de la Universitatea Peking și Institutul Pasteur din Shanghai menționează că aproximativ 70% din tulpinile analizate prezintă o legătură cu un tip mai agresiv al noului coronavirus, în timp ce restul de 30% sunt legate de un tip mai puțin agresiv, informează cnbc.com.

Cel mai agresiv tip de virus a predominat în primele etape ale focarului din Wuhan, orașul chinez unde a fost detectat pentru prima dată COVID-19, la sfârșitul anului trecut, însă frecvența acestuia a scăzut începând cu luna următoare.

„Aceste descoperiri susțin nevoia urgentă a unor studii complete, care să combine date genomice, date epidemiologice și înregistrări grafice ale simptomelor clinice ale pacienților infectați cu COVID-19”, au spus oamenii de știință chinezi.

COVID-19 s-a răspândit acum în peste 70 de țări, în timp ce OMS a avertizat că acesta ar putea atinge în curând cele mai multe națiuni, „dacă nu chiar”, întreaga lume.

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro