Sciences

Coronavirus: Screening virtual pentru combaterea SARS-CoV-2

Pinterest LinkedIn Tumblr

Savanți de la Universitatea din Basel caută soluții asistate de calculator pentru identificarea unor substanțe care să combată noul coronavirus.

Cercetătorii din grupul Computational Pharmacy de la Universitatea din Basel au testat până în prezent o bibliotecă formată din aproape 700 de milioane de compuși, cu scopul de a găsi substanța care să inhibe înmulțirea coronavirusului. 

Screeningul virtual este o tehnică utilizată pe scară largă în stadiul incipient al descoperirii de medicamente noi, care permite
identificarea de noi liganzi pe baza structurilor biologice.

Grupul de savanți din cadrul Departamentului de Științe Farmaceutice, condus de profesorul Markus Lill, a lucrat în ultimele săptămâni pentru a identifica posibile medicamente pentru combaterea focarelor de sindrom respirator acut sever coronavirus 2 (SARS-CoV-2), conform site-ului Universității, unibas.ch.

Rezultatele testelor au fost puse la dispoziția publicului, publicația fiind consultată de peste 3.000 de ori doar în primele 48 de ore.

Cercetătorii elvețieni speră că și alte grupuri de savanți vor putea să își testeze propriile idei referitoare la COVID-19 și vor putea iniția noi studii, întreaga atenție concentrându-se în prezent pe găsirea unui tratament eficace.

Până în prezent, nu sunt disponibile medicamente sau vaccinuri specifice pentru a trata SARS-CoV-2, în ciuda relației sale strânse cu virusul SARS-CoV-1 care a provocat o epidemie în 2003.

Write A Comment