Our social corner

Health

Coronavirus: Voluntari americani așteaptă începerea testării primului vaccin

testare vaccin anti-covid
Distribuie

Testarea pe oameni a unui vaccin împotriva coronavirusului începe astăzi în SUA, raportează Associated Press.

Testarea va începe cu 45 de voluntari tineri, sănătoși, aceștia urmând să primească diferite doze din vaccinul experimental dezvoltat în colaborare de Institutul Național de Sănătate, care este și finanțatorul studiului, și compania de biotehnologie Moderna Therapeutics.

Scopul acestui studiu este descoperirea eventualelor efecte secundare, însă chiar dacă aceste teste inițiale vor avea rezultatele așteptate, ar putea dura până la 18 luni pentru ca orice potenșial vaccin să fie disponibil pentru public.

În urma creșterii numărului cazurilor de COVID-19 din întreaga lume, mai multe grupuri de cercetare participă la crearea unui vaccin. O parte dintre savanți caută vaccinuri temporare, care ar putea proteja sănătatea oamenilor pentru o perioada de o lună sau două, în timp ce este dezvoltată o protecție pentru o perioadă mai lungă.

Următoarele testări sunt așteptate să înceapă luna viitoare, tot in SUA, la Universitatea din Pennsylvania și la un centru de testare din Kansas City, Missouri, urmate de studii similare în China și Coreea de Sud.

Advertisement
Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro