Our social corner

Sciences

Coronavirusul – capcană în atacurile de phishing

alerta phishing coronavirus
Distribuie

Cercetătorii de la Proofpoint au anunțat că infractorii cibernetici folosesc isteria creată de îmbolnăvirile cu coronavirus în atacuri de phishing.

Astfel, atacatorii profită de îngrijorarea răspândită cu privire la virusul COVID-19 pentru a manipula oamenii, atrăgându-i în capcane de phishing folosind teorii ale conspirației despre metode de însănătoșire inedite. 

Raportul Proofpoint.com avertizează că atacatorii au extins malware-ul folosit în atacurile cu tema Coronavirus, având ca scop furtul de informații personale, inclusiv informații financiare. Printre site-urile false create de atacatori cu acest scop sunt și Office 365, Adobe și DocuSign.

Într-una dintre campaniile create de atacatori, utilizatorii primesc un email în care sunt anunțați că există remedii pentru Coronavirus, dar că acestea nu sunt făcute publice de către autorități. În plus, atacatorii mai susțin că virusul a fost utilizat ca armă biologică, după care, solicită destinatarului să primească informații suplimentare despre metoda de vindecare, cu un clic pe un link. Dacă destinatarul face clic pe link-ul furnizat in email, este dus pe un site fals, unde i se spune că trebuie să introducă datele de acreditare pentru a obține informațiile.

Experții recomandă să vă asigurați că expeditorul emailului este autentic, înainte de a face click pe un link. Deasemenea dacă observați ca textul emailului are o gramatică, punctuație și ortografie incorectă, conține o amenințare prin care vi se solicită să acționați de urgență sau sună prea bine ca să fie adevărat, probabil că tocmai ați descoperit un email tip phishing, pe care ar trebui să îl marcați ca Spam / Junk.

Advertisement
Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro