Our social corner

Entertainment

Crăciun Vienez – cel mai iubit concert de sărbători revine pe scenele din România

Crăciun vienez
Distribuie

În luna decembrie, iubitorii de muzică clasică din România se vor putea bucura din nou de concertul special „Crăciun Vienez”, un concert cu o tradiție de peste 16 ani care marchează întâmpinarea sărbătorilor de iarnă pe ritmurile fermecătoare ale muzicii vieneze, în compania orchestrei Johann Strauss Ensemble, condusă de Russel McGregor.

Noua producție a muzicienilor austrieci va fi prezentată publicului din România în cadrul unui amplu turneu național. Primele reprezentații ale concertului „Crăciun Vienez” în interpretarea faimoasei orchestre Johann Strauss Ensemble, alături Russel McGregor concertmaestru și dirijor al orchestrei Palatului Schöbrunn, vor putea fi aplaudate de publicul din Brașov, Arad, Timișoara și Cluj-Napoca, în perioada 12 – 15 decembrie 2022.

Muzicienii din Johann Strauss Ensemble sunt încântați să revină în România pentru un nou turneu excepțional, spunând că „de fiecare dată descoperim ceva nou în această țară frumoasă. Abia așteptăm să ne reîntoarcem și să mai trăim un capitol din viața orchestrei noastre împreună cu minunatul public român.”

Întrucât concertele orchestrei Johann Strauss Ensemble din țara noastră sunt susținute cu casa închisă, organizatorii le recomandă persoanelor interesate să își achiziționeze biletele din timp.

Programul concertelor

Iubitorii de muzică clasică pot opta pentru achiziționarea biletelor puse în vânzare pentru concertele din cele patru orașe, programate astfel:

  • 12 decembrie, ora 19:00, Teatrul „Sică Alexandrescu” din Brașov. Bilete disponibile la casa de bilete a Sălii Patria și online pe Spectacolbrasov.ro, Iabilet.ro și Bilete.ro;
  • 13 decembrie, ora 19:00, Filarmonica Arad. Bilete la casa de bilete a Filarmonicii Arad, casa de bilete a Teatrului Ioan Slavici și online pe Bilete.ro și Iabilet.ro;
  • 14 decembrie,ora 20:30, Filarmonica Banatul Timișoara. Bilete la casa de bilete a Filarmonicii Banatul și online pe Bilete.ro și Iabilet.ro;
  • 15 decembrie, ora 19:00, Cinema Florin Piersic Cluj-Napoca. Bilete la casa de bilete a Cinema Florin Piersic și online pe Bilete.ro, Iabilet.ro și Eventbook.ro.

Crăciunul Vienez cuprinde în program lucrări de muzică clasică ce aparțin celor mai mari compozitori ai tuturor timpurilor, precum, Johann Strauss I și II, Franz Lehar, Karl Komzak, Julius Fucik, teme celebre de Crăciun compuse de Johann Sebastian Bach, dar și invitați speciali sau momente supriză. Celebrele valsuri vieneze, nelipsite din repertoriul abordat de Johann Strauss Ensemble, vor contura tabloul încântător al unei seri magice de iarnă. Atracția concertelor susținute de orchestra Johann Strauss Ensemble se datorează într-o bună parte magnetismului lui Russel McGregor, dirijor și prim-solist al orchestrei, deținător al unei viori fabricate de Carlo Giuseppe Testore în anul 1697, „sora mai mică” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart.

Russel McGregor s-a alăturat ansamblului în anul 2004. Respectând tradiția concertelor Strauss din secolul XIX, acesta dirijează în stilul Stehgeiger, adică din poziția de solist. În acompaniamentul sau sub bagheta dirjorului Russel McGregor au performat artiști internaționali precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras sau Ildiko Raimondi. Toate recomandările și experiența concertelor precedente oferite de Johann Strauss Ensemble creează premisa unui spectacol deosebit care încântă auditoriul.

Advertisement
Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro