Business

Cristian Onețiu lansează un program educativ despre Crypto și Blockchain

Pinterest LinkedIn Tumblr

 

Crypto, Blockchain, produse digitale derivate și o nouă tehnologie în continuă dezvoltare. Unii privesc cu scepticism spre această lume virtuală, alții o văd ca pe o oportunitate de creștere financiară, de dezvoltare și de învățare. Din a doua categorie face parte antreprenorul și business mentorul Cristian Onețiu.

Cu această experiență de interacțiune cu alți antreprenori, Onețiu face pasul de a merge mai departe spre noul domeniu, proces pe care îl împărtășește cu cei din comunitate, în timp real. El a creat și urmează să dezvolte prima platformă din România dedicată îmbinării dintre antreprenoriat și tehnologia digitală, o structură utilă de formare și informare. 

Am convingerea că noul cuvânt, cryptoprenoriat, va face parte foarte curând din vocabularul tuturor celor care vor să afle în ce mod Crypto și Blockchain ne pot fi folositoare în antreprenoriat. Pe lângă o curiozitate personală firească și dorința de a explora cât mai mult, pornesc acest demers și datorită întrebărilor zilnice ale celor din comunitățile noastre. De această dată nu din ipostaza de expert, ci de învățăcel, de trainee, și consider că, cu cât avansăm împreună, cu atât mai mult putem construi un sistem puternic și funcțional. Și putem deveni rapid parte a tehnologiei care este deja aici, cu multe beneficii pentru noi”, declară Onețiu. 

În 1995, oamenii vorbeau despre <Internet companies>. Erau niște companii ciudate care operau într-o tehnologie incertă, ce promitea democratizarea informației: internet. Mai târziu, din rândul acestor companii ciudate au răsărit niște branduri: Yahoo, Google, Amazon, Facebook etc. În 20 de ani ele au devenit printre cele mai mari companii globale. Dacă internetul a fost pentru documente și pentru informații, atunci Blockchain-ul este un internet al valorilor, al asseturilor, cu aplicabilitate în foarte multe domenii – de la cel al proprietăților, tranzacțiilor, în sistemul de votare, artă, energie și până la modul de întocmire al actelor sau contractelor. Cred că Blockchain, acestă nouă tehnologie prin care se promite o securizare și descentralizare a oricărui lucru care are valoare, prin ceea ce se numește <protocolul încrederii>, va dezvolta noile companii lidere ale anilor 2030. Astăzi acestea sunt doar niște <Blockchain companies> :). Și, după cum spunea unul dintre invitații mei de la webinar, pentru a crea tipul acesta de tehnologie și a ne simplifica viața trebuie doar să existe câțiva antreprenori curajoși la început. Mi-ar plăcea să cred că noi putem deveni împreună acei antreprenori. Mai ales că nu mai este, în opinia mea, o chestiune de <dacă>, ci de <când>, pentru că deja asistăm acum la o revoluționare a lumii noastre, așa cum o știam”, explică Cristian Onetiu.

Onețiu spune că se va implica și va investi și în cel mai așteptat proiect de exchange de pe piață, care va fi lansat în curând.

Write A Comment