Our social corner

Health

Criza Covid-19 din India trece granița: creștere de 1.200% a cazurilor de coronavirus în Nepal

everest nepal
Distribuie

Numărul paturilor din spitale se epuizează, zeci de cadre medicale sunt infectate cu Covid-19 în orașul Nepalgunj, situat la granița Nepalului cu India.

Numărul cazurilor de Covid-19 este în creștere, presiunea asupra sistemului medical este tot mai mare, iar prim-ministrul țării solicită ajutor din partea altor națiuni.

Răspândirea rapidă a virusului a stârnit îngrijorarea că Nepalul s-ar afla în pragul unei crize similară cu cea a Indiei – dacă nu chiar mai gravă. Sistemul de sănătate din Nepal este precar, cu mai puțini medici pe cap de locuitor și o rată de vaccinare mai mică decât India. 

„Situațiile se înrăutățesc în fiecare zi și ar putea scăpa de sub control în viitor”, a declarat dr. Samir Adhikari, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății din Nepal.

Mulți locuitori din Nepal au afaceri în India, iar un număr important de indieni au fugit din cauza valului de coronavirus, sperând să găsească asistență medicală la vecini, astfel că traficul la granițea fost destul de greu de gestionat.

Deși Nepal a înăsprit regulile la granițe și a impus blocaje în regiunile cele mai afectate din țară – există temeri că acestea nu vor fi suficiente pentru a opri răspândirea virusului.

Autoritățile iau alte măsuri pentru a limita răspândirea SARS-CoV-2. Din 6 mai, toate zborurile internaționale vor fi interzise. De asemenea, au fost impuse reguli pentru care restricționarea adunărilor, în 46 din 77 de districte, mai ales că în următoarele săptămâni, urmau să aibă loc mai multe festivaluri.

Virusul a ajuns pe Everest

În ciuda faptului că guvernul nepalez a declarat că nu există infecții pe Everest, unii alpiniști au raportat că testele pe care le-au făcut au rezultate pozitive. Cel puțin 19 persoane au fost evacuate din tabere situate pe cel de-al șaptelea cel mai înalt vârf din lume – Dhaulagiri.

Advertisement

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro