Our social corner

Life

Cum pot reduce consumul de energie?

Cum sa reduc consumul de energie
Distribuie

Este haos pe piața de energie, facturile sunt uriașe, astfel că reducerea consumului de energie a devenit dintr-o modalitate de a economisi bani și de a ajuta mediul înconjurător, o necesitate.

Cum pot reduce consumul de energie?

Nu putem să ne lăudăm că am inventat roata, așa că modurile de reducere a consumului de energie pe care vi le prezentăm sunt lucruri simple, ca stingerea luminii atunci când nu mai este necesară, dar și schimbări mai semnificative, cum ar fi investiția în aparate electrocasnice eficiente din punct de vedere energetic. Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să începeți.

Modalități de a economisi bani la factura de energie

Puteți economisi bani la factura de energie făcând câteva schimbări simple în casa și stilul dvs. de viață. Iată câteva sfaturi:

1. Stingeți luminile când părăsiți o cameră.

2. Folosiți lumina naturală ori de cate ori este posibil.

3. Deconectați aparatele electrice atunci când nu sunt folosite.

4. Instalați un termostat programabil și setați-l să scadă temperatura noaptea sau când sunteți plecați în timpul zilei.

Advertisement

5. Vă e frig acasă? Purtați mai multe straturi de îmbrăcăminte pentru a vă fi cald, în loc să măriți căldura.

6. Trageți jaluzelele sau draperiile noaptea sau în timpul zilei pentru a menține încăperile mai răcoroase vara și mai calde iarna.

7. Instalați panouri solare sau încălzitoare solare de apă pentru a vă reduce dependența de combustibilii fosili și pentru a reduce facturile la energie.

8. Dacă aveți în plan să cumpărați electrocasnice, alegeți-le pe cele cu o clasă de eficiență energetică superioară, care sunt concepute pentru a fi mai eficiente decât modelele standard. Banii plătiți în plus la achiziție vor fi recuperați prin reducerea curentului electric consumat.

9. Izolați-vă pereții casei pentru a reduce pierderile de căldură iarna și pentru a vă menține casa mai răcoroasă vara.

10. Plantați copaci sau arbuști în jurul casei, care să vă poată oferi umbră și protecție împotriva vântului.

Sfaturi pentru a reduce consumul de energie

Puteți economisi bani și energie făcând câteva modificări simple în modul în care utilizați energia în fiecare zi. Iată câteva sfaturi:

Advertisement

1. Folosiți o oală cu gătire lentă sau o oală sub presiune în loc de aragaz sau cuptor pentru a găti.

2. Este momentul să reveniți la metoda uscării hainelor în aer liber, în loc să folosiți uscătorul.

3. Spălați hainele în apă cât mai rece, în loc de apă fierbinte.

4. Uscați vasele sau ștergeți-le, în loc să utilizați ciclul de uscare al mașinii de spălat vase.

5. Faceți dușuri și băi mai scurte și instalați capete de duș și robinete cu debit redus pentru a economisi apă și energie.

6. Opriți electronicele atunci când nu le utilizați și deconectați încărcătoarele când nu sunt în uz.

7. Utilizați un laptop în loc de calculator, acesta din urmă consumă mai multă energie.

8. Reglați termostatul în jos cu un grad iarna și cu un grad în sus vara pentru a economisi energie fără a sacrifica confortul.

Advertisement

Salvați mediul prin reducerea consumului de energie.

Știm, când țara arde, baba se piaptănă, dar scăzând consumul puteți contribui și la salvarea mediului prin reducerea amprentei de carbon. Există mai multe moduri de a face acest lucru, inclusiv:

Reducerea consumului de combustibili fosili: folosiți transportul public, împărțiți cu alții călătoria cu mașina, mergeți cu bicicleta sau pe jos atunci când este posibil. Când conduceți, combinați sarcinile într-o singură călătorie și întrețineți vehiculul în mod regulat pentru a îmbunătăți eficiența consumului de combustibil. Luați în considerare cumpărarea unei mașini hibride sau electrice.

Reducerea consumului de apă: închideți robinetul în timp ce vă spălați pe dinți, udați-vă plantele în orele mai răcoroase ale zilei și instalați dispozitive de economisire a apei.

Reducerea deșeurilor: reciclați și compostați cât mai mult posibil. Evitați să achiziționați produse cu ambalaje excesive. Reutilizați obiectele, în loc să le aruncați.

Fiecare pas contează!

Advertisement
Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro