Our social corner

Tech

Cum putem rezolva problemele de conexiune pe WiFi

cum repar conexiunea la internet - theexpert.ro
Distribuie

Multi dintre noi stam acasa in perioada pandemiei, lucrand online si conectandu-ne, cum altfel, pe WiFi. Teoretic, majoritatea stim ca ne putem conecta usor la internet daca avem un router WiFi, insa, în practică, recepția poate fi adesea afectată de probleme de interferență, si atunci, ca sa eviti sa astepti un raspuns de la compania de telecomunicatii, minute in sir, poate ar fi bine sa stii cateva lucruri despre WiFi.

Interferențele aduc cu ele o latență mai mare decât conexiunile prin cablu, deconectări și reconectări frecvente și, uneori, imposibilitatea de a accesa un semnal WiFi. Iar dacă te urmareste ghinionul, poti cauta mult cauza interferentelor, iar schimbarea router-ului nu este obligatoriu si solutia care rezolva problema.

Rețelele WiFi de acasă sau de la birou distribuie lățimea de bandă a Internetului utilizând semnale radio.

De obicei, problemele de conectivitate wireless au la baza: congestia semnalului, locația routerului, probleme de firmware, deficiențe hardware și dimensiunea fizică a locatiei.

Insa deficientele WiFi ar putea fi cauzate și de vecini. Una dintre cele mai frecvente surse de interferență este semnalul WiFi și statica de la sursele electrice din apropiere, adica, vecinii tăi.

Iata cateva sugestii pentru a vă configura reteaua WiFi.

Verificati daca routerul dvs. este asezat într-un colț îndepărtat al spațiului dvs. de lucru sau al biroului sau daca este pe podea sau blocat de mobilier. Mutați-l într-un loc mai înalt si incercați să plasați routerul cât mai aproape de centrul casei, evitand totusi sa il asezati lângă suprafețe reflectorizante precum sticlă, oglinzi și metal.

Advertisement

Deconectați computerul de la modem sau router. Apoi opriți computerul și opriți toate celelalte dispozitive conectate la rețea, inclusiv orice gadget de streaming media. Reporniți modemul și lăsați-l să pornească complet. Apoi, porniți routerul suplimentar, dacă aveți unul, și așteptați să se stabilizeze luminile. În cele din urmă, porniți computerul și conectați-l la semnalul wireless.

Aparatele de uz casnic – inclusiv telefoanele fără fir, monitoarele pentru bebelusi și cuptoarele cu microunde – pot provoca interferențe wireless. Când sunt utilizate, rețeaua dvs. WiFi se poate întrerupe. Această situație este una dintre principalele cauze ale așa-numitei „conectivități intermitente”.

O modalitate ușoară de a reduce sau elimina interferențele de la alte echipamente WiFi este de a activa canalul automat dacă este disponibil pe dispozitivele dvs. 

O altă opțiune este achiziționarea și utilizarea telefoanelor fără fir și a căștilor care nu utilizează frecvențele de 2,4 sau 5 GHz. Sistemele de telefoane fără fir mai noi utilizează tehnologia DECT 6.0 și banda de 1,9 GHz, nu benzile de 2,4 GHz sau 5,8 GHz.

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro