Our social corner

Tech

Cum să blurezi casa pe Google Street View

cum blurez casa pe street view
Distribuie

Cu ajutorul imaginilor din Google Street View, oricine poate să exploreze locuri din apropiere dar și din alte colțuri ale Pământului. 

Serviciul Google Street View a fost lansat în 2007 și oferă o vedere la nivel de stradă a multor orașe de pe toate continentele. Imaginile au fost capturate fie de vehiculele Google, fie de colaboratori externi, fotografi echipați cu rucsaci încărcați de aparatură foto.

masina google street view
Automobilul Street View – foto Google

Serviciul a provocat controverse încă de la lansare – susținătorii confidențialității opunându-se categoric instrumentului Street View. În unele țări au apărut chiar și discuții referitoare la legalitatea acestuia, datorită legilor care interzic filmarea pe proprietate publică în scopul expunerii, fără consimțământul unei persoane. 

Reputația gigantului a fost afectată și atunci când a ascuns faptul că mașinile Street Views au colectat date, inclusiv discuții personale și parole WiFi, de la conexiunile de internet nesecurizate ale oamenilor.

O altă preocupare a fost nivelul de la care sunt făcute fotografiile, astfel că țări ca Japonia și Elveția au impus Google să reducă înălțimea camerelor, astfel încât să nu poată captura imagini peste garduri.

În urma acestor controverse, Google a introdus tehnologia de estompare a fețelor cu ajutorul unui algoritm computerizat, în plus utilizatorii pot să semnaleze imagini neadecvate sau sensibile pentru ca Google să le poată examina și elimina. 

Așadar, dacă țineți la confidențialitate, dacă nu doriți străini să vă privească locuința sau mașina, sau dacă nu sunteți de acord ca Google să pună fotografii ale casei dvs. la dispoziția oricui, aveți posibilitatea să solicitați blurarea imaginilor pe Google Street View. Efectul este permanent, iar procesul este surprinzător de ușor. 

Iată cum puteți să vă blurați casa pe Google Street View

  1. Accesați Google Maps și introduceți adresa de interes.
  2. Intrați în modul Street View cu ajutorul pictogramei galbene în formă de om, din colțul din dreapta jos al ecranului, pe harta din fața casei dvs.
Captura google maps 20211

3. După ce vizualizați casa, faceți clic pe „Raportați o problemă” în colțul din dreapta jos al ecranului.

4. Pasul următor este să centrați dreptunghiul roșu pe casă și să selectați „Domiciliul meu” în câmpul „Solicitați estompare”

google street view maps raportare imagine1
Captură de ecran – Google maps

5. Puteți include informații suplimentare pentru a ajuta la identificarea corectă a casei care trebuie estompată.

6. Este obligatoriu să introduceți adresa dvs de email si să treceți de verificarea prin cod reCAPTCHA, după care faceți click pe butonul Trimiteți.

Advertisement

După ce ați apăsat „trimiteți”, ar trebui să verificați e-mailul pentru că este posibil să primiți o notificare din partea Google care vă anunță astfel că examinează imaginea raportată ​​și că vă va trimite un e-mail după ce solicitarea va fi soluționată. 

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro