Our social corner

Tech

Cum să te distrezi dacă ești bogat: plătești 2,8 milioane de dolari pentru zece minute în spațiu

capsula new shepard cu echipaj1 scaled
Distribuie

Bogații planetei licitează pentru un loc în prima misiune cu echipaj a rachetei New Shepard, până acum suma licitată fiind de 2,8 milioane de dolari pentru o experiență de zece minute în spațiu.

Pe 20 iulie, compania va trimite primul echipaj al capsulei din New Shepard în spațiu, ocazie cu care oferă un loc în acest prim zbor unei persoane care va câștiga o licitație online.

New Shepard este o rachetă reutilizabilă, dezvoltată de compania Blue Origin, capabilă să revină pe Pământ cu ajutorul motorului și trenului de aterizare special. Capsula cu șase scaune RSS First Step urmează să iasă în spațiu având un loc rezervat câștigătorului, restul locurilor fiind pentru pasagerii selectați de companie. Vehiculul este complet autonom, fiecare persoană la bord fiind pasager.

calatorie in spatiu blue origin capsula1
foto Blue Origin

Capsula va fi lansată în Texas la aproximativ 65 de mile înălțime, dincolo de linia Kármán, care reprezintă granița recunoscută la nivel internațional a atmosferei exterioare a Pământului, iar Blue Origin promite o priveliște extraordinară asupra Terrei.

Programul a avut până acum 15 misiuni încununate de succes, inclusiv trei teste de evacuare reușite, care arată că sistemul de evacuare al echipajului se poate activa în siguranță în orice fază a zborului.

Licitația pentru locul din capsulă are trei faze, prima desfășurându-se deja între 5 și 19 mai, când doritorii de senzații tari au putut licita suma dorită online, fără ca ofertele să fie vizibile. Licitația a atras „mai mult de 5.200 de ofertanți din 136 de țări”, după cum a declarat compania într-un comunicat oficial.

Până pe data de 10 iunie are loc faza a doua, în această perioada licitația continuând cu afișarea ofertei celei mai mari. Câștigătorul licitației va fi aflat în urma licitației online live care va avea loc pe 12 iunie.

Suma licitată urmează să fie donată fundației Blue Origin, Club for the Future, care își propune să utilizeze banii pentru a inspira generațiile viitoare să urmeze cariere în STEM (științe, tehnologie, inginerie și disciplinele matematice).

Advertisement
Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro