Our social corner

Tech

Cum să te ferești de fraude și piraterie online?

O dată cu începutul pandemiei s-a remarcat o înmulţire a căutărilor pe internet legate de VPN-uri, din dorința ca activitățile derulate din ce în ce mai mult timp în mediul online să se desfășoare în siguranță.

Rezultatele unui studiu efectuat în SUA au demonstrat că 69% dintre americani sunt îngrijorați cu privire la securitatea datelor lor atunci când utilizează rețete Wi-Fi publice și 64% când utilizează internetul acasă.

Mai mult, 65% dintre internauți se tem că datele lor medicale sau financiare ar putea fi partajate sau chiar vândute de către furnizorul lor de servicii de internet.

Aproape jumătate (47%) dintre ei sunt îngrijorați de confidențialitatea datelor lor atunci când utilizează Wi-Fi publice, în timp ce o treime își face griji cu privire la confidențialitate, chiar și atunci când utilizează internetul de acasă.

Avantajele VPN-ul (rețea virtuală privată) vin tocmai din crearea unei conexiuni sigure între utilizatori și internet. Rețeaua virtuală privată este un instrument de securitate esențial pentru păstrarea confidențialității și anonimatului. În momentul conectării la un VPN, activitatea pe internet este criptată, iar adresa IP reală este mascată.

Începând cu luna martie 2020 numărul celor care au început să utilizeze un VPN a crescut, soluția oferind navigare anonimă, acces la serviciu sau cumpărături online în siguranță. Motivele utilizatorilor de internet sunt bine întemeiate, având în vedere înmulțirea atacurilor cibernetice și scurgerile de date care au loc chiar și din cadrul celor mai mari rețele de socializare.

Click pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Facebook

underarmour.ro

Avertizari meteo

  • Informare meteorologica

    Ziua/luna/anul : 18-03-2025 Ora : 12 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textului; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : conform textului; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 17 martie, ora 10 - 20 martie, ora 10    Fenomene vizate: răcire accentuată, brumă și îngheț la sol, precipitații mixte, cantități de apă însemnate, strat de zăpadă, intensificări ale vântului Zone afectate: conform textului        Vremea se va răci semnificativ, iar nopțile și diminețile vor deveni deosebit de reci pentru această perioadă, cu temperaturi preponderent negative (minime cuprinse în general între -9 și 0 grade), iar în sudul și estul Transilvaniei, precum și în dealurile subcarpatice va fi ger (minime de -13...-11 grade). Se va produce brumă și local îngheț la sol.       Luni vor fi precipitații mixte în cea mai mare parte a țării, iar marți acestea se vor restrânge spre sud-vest. În Oltenia, jumătatea vestică a Munteniei, sudul Transilvaniei și la munte se vor acumula local cantități de apă de 10...20 l/mp și izolat de 25...30 l/mp și se va depune strat de zăpadă.      În majoritatea regiunilor, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 40...45 km/h.   În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj inclusiv prin avertizări pentru fenomene severe imediate (nowcasting).