Our social corner

Tech

Cum să te ferești de fraude și piraterie online?

retea virtuala privata
Distribuie

O dată cu începutul pandemiei s-a remarcat o înmulţire a căutărilor pe internet legate de VPN-uri, din dorința ca activitățile derulate din ce în ce mai mult timp în mediul online să se desfășoare în siguranță.

Rezultatele unui studiu efectuat în SUA au demonstrat că 69% dintre americani sunt îngrijorați cu privire la securitatea datelor lor atunci când utilizează rețete Wi-Fi publice și 64% când utilizează internetul acasă.

Mai mult, 65% dintre internauți se tem că datele lor medicale sau financiare ar putea fi partajate sau chiar vândute de către furnizorul lor de servicii de internet.

Aproape jumătate (47%) dintre ei sunt îngrijorați de confidențialitatea datelor lor atunci când utilizează Wi-Fi publice, în timp ce o treime își face griji cu privire la confidențialitate, chiar și atunci când utilizează internetul de acasă.

Avantajele VPN-ul (rețea virtuală privată) vin tocmai din crearea unei conexiuni sigure între utilizatori și internet. Rețeaua virtuală privată este un instrument de securitate esențial pentru păstrarea confidențialității și anonimatului. În momentul conectării la un VPN, activitatea pe internet este criptată, iar adresa IP reală este mascată.

Începând cu luna martie 2020 numărul celor care au început să utilizeze un VPN a crescut, soluția oferind navigare anonimă, acces la serviciu sau cumpărături online în siguranță. Motivele utilizatorilor de internet sunt bine întemeiate, având în vedere înmulțirea atacurilor cibernetice și scurgerile de date care au loc chiar și din cadrul celor mai mari rețele de socializare.

Advertisement
Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro